17 elemente de munitie din al II-lea Razboi Mondial, in curtea casei unui sucevean din Itcani


Intră acum și în grupul de

În timp ce sapa o temelie în curtea casei, un sucevean din cartierul Itcani a gasit un adevarat arsenal din timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, fiind vorba despre 17 proiectile de artilerie. Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava, Echipa Pirotehnica a unitatii a intervenit sâmbata, la ora 13:30 cu o autospeciala pirotehnica pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea munitiei neexplodate descoperita la locuinta lui Doru Leonard N., din municipiul Suceava.

Echipajului a identificat nu mai putin de 17 elemente de munitie, respectiv 11 proiectile explozive cal. 76 mm, un proiectil exploziv cal. 45 mm, o bomba exploziva de aruncator cal. 82 mm, un ampenaj bomba exploziva de aruncator cal 120 mm si doua bucati corp proiectil artilerie, din al II-lea Razboi Mondial, ce prezentau un real pericol pentru populatie.

Potrivit politistilor suceveni, în acea zona pe perioada razboiului se afla un depozit de munitie.

Avându-se în vedere ca în imediata apropiere a locului în care a fost gasita munitia se afla mai multe imobile si Statia CFR Suceava Nord, în zona au actionat echipaje de politie care au asigurat ordinea publica si circulatia rutiera. Munitia  ridicata a fost  transportata de echipa pirotehnica pâna la locul de depozitare (în vederea  distrugerii), fiind escortata de doua echipaje de politie.

Interventia a durat 4 ore si jumatate, fiind încheiata la orele 18.00.

Actiunea nu s-a soldat cu evenimente deosebite. 


Intră acum și în grupul de