Sucevean cercetat penal după ce s-a urcat băut la volan, a lovit cu mașina un copil care se deplasa pe bicicletă și a părăsit locul accidentului

Un bărbat în vârstă de 40 ani, din municipiul Suceava, s-a ales cu dosar penal după ce s-a urcat băut la volan, a lovit cu mașina un copil care se deplasa pe bicicletă și a părăsit locul accidentului.

Potrivit IPJ Suceava, accidentul a avut loc vineri, 25 august, în jurul orei 15, pe str. Tineretului din municipiul Suceava, acesta fiind anunțat printr-un apel la 112.

Polițiștii suceveni au arătat că bărbatul conducea autoturismul pe str. Tineretului când a surprins şi accidentat un copil de 6 ani, din comuna Comăneşti, care a pătruns cu bicicleta de pe str. Păcii pe str. Tineretului, fără a se asigura.

Conform polițiștilor, imediat după producerea accidentului rutier șoferul a oprit maşina, a discutat cu victima şi întrucât copilul a spus că nu a suferit leziuni, a plecat de la faţa locului. Ulterior, conducătorul auto a revenit la faţa locului unde a rămas până la sosirea echipei operative.

În urma accidentului rutier, copilul a fost rănit ușor.

În ceea ce privește șoferul, acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,48 mg./l. alcool pur în aerul expirat, după care i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Bărbatul s-a ales cu dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  „vătămare corporală din culpă”, ,,părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie” şi ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.