FC Cetatea > Debut cu victorie in amicale


Intră acum și în grupul de

Cetatea Suceava – Rapid CFR Suceava 1 – 0 (0 – 0)

Cetatea si-a deschis seria meciurilor amicale din aceasta vara cu o victorie, scor 1-0, în compania gruparii concitadine Rapid CFR Suceava.

Cu sapte noutati în formula de start, galben-albastrii au început anevoios întâlnirea de la Gura Humorului, singurele ocazii notabile ale primul sfert de ora fiind trecute în contul lui Tiago si Stanescu, care au reluat pe lânga poarta adversa. De partea cealalta, desi si-au completat primul unsprezece cu jucatori legitimati la CS Gura Humorului, ceferistii au reusit sa puna în pericol buturile aparate de Viorel Gheorghe doar prin intermediul loviturilor libere, faze la care Gafita sau Romaniuc au tras de fiecare data pe lânga tinta.

Cetatea a fortat deschiderea scorului pe finalul primei reprize, dar Galiarski si Jalba s-au complicat inutil în fata portii adverse si pauza gaseste cele doua echipe la egalitate.

Echilibrul jocului s-a rupt odata cu startul actului secund, când antrenorul Marian Pana schimba întreaga linie de atac, iar galben-albastrii pun stapânire pe joc. Reduta rapidista avea sa cedeze în fata sarjelor ofensive în minutul 55, când Ailenei patrunde pe partea stânga, centreaza în fata portii si Homneac îndeplineste o simpla formalitate pentru 1-0. Trei minute mai târziu, e rândul lui Cojenel sa preia o actiune pe cont propriu si, dupa o incursiune prin defensiva ceferistilor, este faultat din spate în suprafata de pedeapsa, iar centralul Vasile Paduraru dicteaza prompt penalti. Andrei Ailenei îsi aseaza încrezator balonul în dreptul punctului cu var, dar nou-intratul Avram este pe traiectoria sutului si scorul ramâne neschimbat.

Desi ritmul partidei a scazut odata cu desele schimbari efectuate de antrenorii celor doua tabere, Cetatea rateaza pâna la final alte doua oportunitati de a marca prin Homneac si Lupu, ambii fiind blocati din drumul spre gol de iesirile portarului rapidist. Alb-visinii puteau sa egaleze în minutele de prelungire, dar sutul lui Spatar este respins de la radacina barei de goalkeeper-ul Viorel Gheorghe.

Cetatea: Gheorghe – Ionescu, Tiago, Tugutki, Zaharie –Stanescu, Negru, Renato, Moldovan – Galiarski, Jalba. Antrenor: Marian Pana. Au mai intrat: Ailenei, Cojenel, Homneac, Onciu si Lupu.

Rapid CFR: Pascal – Cocar, Sevaciuc, Neagoe, Beldiman – Cainari, Romaniuc, Gafita, Munteanu – Burlacu, Bejenariu. Antrenori: Bogdan Tudoreanu si Teodor Murariu. Au mai intrat: Avram, Andries, Ciobanu, Obreja, Tanase, Murariu, Patrascu, Bijec, Grosu si Plecanciuc.

Cetatea si-a menajat la acest meci o mare parte dintre titulari, astfel ca printre spectatorii din tribunele arenei humorene au fost prezenti Ionel Celpan, Marian Nicolau, Constantin Ungureanu, Vasilica Dicher, Vespazian Colban, Dorel Bernard, Mihai Gurita si Mihai Filip. “Am hotarât sa abordez jocul cu o echipa formata din jucatori veniti în probe. Vechii componenti ai lotului au tot timpul sa joace, important era sa ne formam o prima parere asupra jucatorilor noi”, a precizat tehnicianul Marian Pana.

De la partida au lipsit mijlocasul Florin Apetri, plecat în luna de miere, si Alexei Casian, care a fost nevoit sa revina în Republica Moldova din pricina unor probleme personale. Un caz aparte este cel al fundasului Ovidiu Halip, al carui împrumut la Cetatea expira la sfârsitul acestei luni, motiv  pentru care jucatorul a fost „exilat” pe banca de rezerve pe tot parcursul meciului.


Intră acum și în grupul de