Polițiștii suceveni au dat amenzi de aproape 350.000 lei, într-o săptămână. Peste 60 de șoferi au rămas fără permisele de conducere

Într-o săptămână, polițiștii suceveni au aplicat peste 900 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 350.000 lei.

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a informat, luni, într-un comunicat de presă, faptul că în perioada 21 – 28 august a.c. peste 270  de poliţişti au acţionat la nivelul judeţului, în vederea asigurării climatului de siguranţă publică, diminuării riscului rutier, precum şi pentru protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit.

Astfel, în perioada menționată au acţionat zilnic opt autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice, iar aparatul radar laser TrueCam a fost utilizat pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză.

De asemenea, 107  autospeciale de poliţie au fost prezente zilnic în teren pentru descurajarea faptelor antisociale şi intervenţia promptă la evenimente.

„În această perioadă au fost organizate zilnic peste 92 de patrule de ordine publică şi 22 de echipaje rutiere pentru monitorizarea traficului”, a arătat sursa citată.

IPJ Suceava a menționat că polițiștii au intervenit la 522 de evenimente, 407 dintre acestea fiind semnalate prin 112.

De asemenea, polițiștii suceveni au organizat 82 de acţiuni în cadrul cărora au fost aplicate 902 sancţiuni contravenţionale în valoare de 349.907 lei.

„Au fost aplicate 165 de sancţiuni la Legea 61/1990 republicată privind ordinea şi liniştea publică, 671 de sancţiuni la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 66 de sancţiuni la alte acte normative. Pentru depăşirea regimului legal de viteză au fost aplicate 305 sancţiuni contravenţionale. Au fost reţinute 62 de  permise de conducere, din care 11 pentru alcool, 29 pentru viteză şi 22 pentru alte abateri.  Totodată, au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare”, se mai arată în comunicatul Poliției Suceava.

Totodată, ca urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren au fost prinşi în flagrant 16 autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de 6 persoane.

Mai mult, în aceeaşi perioadă au fost depistate trei persoane urmărite la nivel naţional şi internaţional.