Consilierii județeni PSD critică faptul că Podul Unirii nu e pe Calea Unirii. Ei au acceptat însă cooperarea CJ-Primăria Suceava privind Centenarul Unirii după ce i-au cerut lui Flutur să nu mai politizeze acțiunea. Flutur: Să acceptăm această situație în cinstea Marii Uniri făcute de liberali


Intră acum și în grupul de

Realizarea unei colaborări între Consiliul Județean Suceava și Primăria Suceava pe tema pregătirii Centenarului Unirii a generat ample discuții, luni, în plenul Consiliului Județean Suceava, punctul aflat pe ordinea de zi suplimentară fiind contestat de grupul PSD.

Liderul grupului PSD din CJ Suceava, Mihai Grozavu, a spus că ar trebui ca acest punct să fie amânat și a arătat că poate ar trebui ca și alte primării să fie cooptate în acest program nu doar Primăria Suceava care, după opinia lui Grozavu, a venit și cu proiectul construirii Podului Unirii care nu se află pe Calea Unirii.

După aproape 20 de minute de discuții privind includerea acestui punct pe ordinea de zi, majoritatea liberală a votat în favoarea dezbaterii acestui proiect.

Disputele privind acest punct au fost continuate ulterior în cadrul ședinței când consilierul județean PSD, Dan Ioan Cușnir, i-a reproșat lui Gheorghe Flutur, că a anunțat realizarea protocolului fără să se consulte cu consilierii județeni și că realizează acest program Centenar în condițiile în care Guvernul nu se preocupă.

„Să construiți un pod al Unirii care nu este pe Calea Unirii, iar banii pentru pod să vină de la Guvern. Mi se pare ipocrizie”, a spus Cușnir care i-a cerut lui Flutur să nu mai încerce să politizeze totul și să ceară celor de la PSD să nu politizeze.

„Am promis să găsim soluții de unire. Dacă vremea a făcut ca în această perioadă primar să fie un liberal, Ion Lungu și președinte de CJ, eu, vă rog să vă împăcați cu această idee.(…) Nu putem să nu avem inițiative că atunci ne acuzați că nu ne mișcăm noi, fie că vorbim de asfaltări de drumuri, fie că vorbim de Vama Siret unde a picat proiectul. Vom avea în continuare inițiative”, a spus Flutur.

El a mai arătat că nu crede că nu are voie să spună ce va propune plenului și nu crede că are nevoie de aprobarea Guvernului PSD care se tot schimbă.

„Noi suntem aleși de anul trecut, din primăvară,  într-o configurație politică și trebuie să acceptăm această situație în cinstea Marii Uniri făcute de liberali”, a spus Flutur.

Liderul grupului PSD, Mihai Grozavu, a revenit apoi și a propus un amendament privind constituirea „grupului județean de lucru” pentru activitățile Programului Centenar.

Astfel, în urma votului s-a decis parteneriatului CJ Suceava-Primăria Suceava și a grupului județean de lucru din care fac parte președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, consilierii județeni Vasile Tofan, Ioan Moraru, Radu Pentiuc, Mihai Grozavu și Simion Sticleț, dar și administratorul public al județului, Irina Vasilciuc, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu și consilierul lui Flutur, Neculai Barbă.

 


Intră acum și în grupul de