Copil în vârstă de patru ani internat în spital după ce a fost muşcat de şarpe în zona feţei. Acesta este al şaptea caz de plagă muşcată de şarpe înregistrat la UPU Suceava în ultimele două luni


Intră acum și în grupul de

Medicul şef al Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Liviu Cîrlan, a declarat, marţi, că un copil în vârstă de patru ani din comuna suceveană Hînţeşti a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost muşcat de un şarpe.

El a spus că pacientul a ajuns, luni, la UPU Suceava cu o plagă muşcată în zona dreaptă a feţei, fiindu-i administrat ser antiviperin după ce în prealabil a fost toaletată plaga, apoi a fost internat în Secţia de Chirurgie Infantilă.

Medicul urgentist sucevean a mai spus că acesta este al şaptea caz de plagă muşcată de şarpe înregistrat la UPU de la 1 iulie 2017 şi până în prezent.

Din totalul celor şapte pacienţi diagnosticaţi cu plagă muşcată de şarpe, patru sunt copii cu vârste cuprinse între 4 şi 15 ani şi trei sunt adulţi cu vârste cuprinse între 31 şi 49 de ani, iar după localizarea plăgii, cei mai mulţi pacienţi au fost muşcaţi în zona picioarelor.

De precizat că doi dintre pacienţi provin din Suceava şi Câmpulung Moldovenesc, iar ceilalţi din localităţile Trei Movile, Ulma, Vicovu de Sus şi Hînţeşti.

(Liliana Bujdei)

 

 


Intră acum și în grupul de