Fotbal : Steaua, acceptata in Liga Campionilor


Intră acum și în grupul de

Forul european de fotbal a anuntat duminica ca FC Steaua are dreptul de a participa la editia 2008-2009 a Ligii Campionilor, dupa ce cazul „Valiza” a fost analizat de catre Comisia de Disciplina si Control.

„Comisia a decis ca Steaua poate sa fie acceptata în competitie, pentru ca nu s-a luat o decizie finala în procedurile disciplinare privind clubul”, se arata în comunicatul UEFA.

Comisia de Disciplina a FRF a sanctionat pe data de 4 iunie echipa Steaua cu sapte puncte de penalizare în urma scandalului „Valiza”, iar patronului Stelei, Gigi Becali, si presedintelui de la Universitatea Cluj, Anton Dobos, li s-a interzis orice activitate legata de fotbal si accesul pe orice stadion din România pentru doi ani, la care se adauga câte o amenda de 200000 de lei pentru fiecare.

În ciuda deciziei, Steaua a terminat ultimul sezon al Ligii I tot pe locul 2, cu 68 de puncte, la sapte puncte distanta de Rapid, ocupanta pozitiei a treia. De asemenea, Universitatea Cluj va începe sezonul viitor al ligii secunde cu o penalizare de opt puncte, dupa ce nu a reusit sa realizeze baremul de 25 de puncte. 
Comisia de Apel a decis sa mentina deciziile luate de catre Comisia de Disciplina în cazul “Valiza”. Forul european de fotbal a anuntat în 6 iunie ca va începe o ancheta în privinta clubului Steaua, dupa ce în acel moment UEFA a exclus din cupele europene cluburile FC Porto si TSKA Sofia, dar, ulterior, formatia portugheza a fost reprimita.


Intră acum și în grupul de