Barbat impuscat de un padurar pentru ca vroia sa fure 4 busteni de brad


Intră acum și în grupul de

Un sucevean din Arghira-Preutesti a ajuns luni seara, în Sectia Chirurgie a Spitalului Judetean Suceava, dupa ce un padurar l-a împuscat în zona abdominala. Potrivit IPJ Suceava, victima este Gheorghe Slavu, în vârsta de 50 de ani si a fost împuscat de A. Radu, de 39 de ani, angajat al Ocolului Silvic Dolhasca. Acesta este padurar la cantonul Plesa din comuna Vulturesti si luni seara executa serviciul de patrulare pe raza de competenta, având asupra sa si armamentul din dotare, respectiv un pistol mitraliera AKM, model 1974, calibrul 7,62 mm si 5 cartuse de razboi.

Potrivit Politiei, padurarul a gasit patru busteni de brad abandonati si a trecut la consemnarea acestui fapt, moment în care în zona si-au facut aparitia Gheorghe Slavu, împreuna cu cei trei fii ai lui, de 15, 18 si 20 de ani, fiind înarmati cu furci si bâte si au trecut la amenintari cu moartea. Padurarul i-a somat sa înceteze orice actiune violenta, pentru ca altfel va folosi arma din dotare. Cei patru au devenit însa agresivi, iar padurarul a tras 4 focuri de avertizare, în plan vertical. Atunci, tatal si-a instigat fiii sa-l ucida pe padurar, iar acesta a tras ultimul cartus în directia lui Gheorghe Slavu, ranindu-l în zona abdominala. Barbatul din Arghira a fost internat la Spitalul Judetean Suceava cu diagnosticul ,,plaga împuscata”. În cauza s-a întocmit dosar penal, iar ancheta este în derulare.

Medicii de la spitalul judetean sunt rezervati în privinta evolutiei starii pacientului , mai multe organe vitale fiind afectate de traiectoria glontului.
 


Intră acum și în grupul de