Inspectorul-sef regional al Protectiei Consumatorului a criticat activitatea ASP si DSVSA, dupa un control la Radauti


Intră acum și în grupul de

Inspectorul-sef al Inspectoratului Regional pentru Protectia Consumatorilor Iasi, Valerian Salavastru, a criticat marti, într-o conferinta de presa, la Suceava, modul cum îsi desfasoara activitatea Inspectia Sanitara de Stat din cadrul ASP Suceava si Directia Sanitara-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Suceava, asta în urma unui control desfasurat la mai multe firme din Radauti, unde au fost gasite grave abateri igienico-sanitare. Acesta a precizat ca Oficiul pentru Protectia Consumatorului (OPC) are atributii mai limitate si nu detine atâtea pârghii ca ASP si DSVSA pentru a închide unitatile de alimentatie publica cu probleme grave. „Dupa abateri igienico-sanitare pe care le-am vazut în timpul controlului, am depistat ca alte institutii ale statului, precum Inspectia Sanitara de Stat din cadrul ASP Suceava si Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor nu îsi fac treaba în judet. OPC la unitatile de alimentatie publica are doar câteva atributiuni, cum ar fi verificarea etichetelor, a valabilitatii produselor si nu au posibilitatea de a le închide pentru conditiile igienice, cum are ASP sau DSVSA. Pe timpul controlului la Radauti am vazut ca atributiunile acestor institutii sunt încalcate.

Ele sunt cele care dau autorizatii si le reavizeaza activitatea, iar la Radauti am vazut ca agentii functioneaza în niste spatii insalubre. Nu ne erijam în supervisori ai activitatii acestor institutii, dar sunt multe încalcari”, a afirmat inspectorul-sef regional, adaugând ca o informare cu privire la rezultatul controlului va fi trimisa celor doua institutii, dar si Prefecturii Suceava.

Un numar de 12 echipe a câte doi inspectori ai protectiei consumatorilor din cadrul Inspectoratului Regional al Protectiei Consumatorilor Iasi au controlat 30 de agenti economici din municipiul Radauti, la 26 dintre acestia fiind depistate abateri ce au fost sanctionate cu 24 de amenzi în valoare de 59.600 lei si doua „avertismente”. 


Intră acum și în grupul de