O firma de catering din Radauti isi prezinta produsele oferind meniuri, fara a detine autorizatiile ASP si DSVSA


Intră acum și în grupul de

Un numar de 12 echipe a câte doi inspectori ai protectiei consumatorilor din cadrul Inspectoratului Regional al Protectiei Consumatorilor Iasi au luat „la scotocit” agentii economici din municipiul Radauti, fiind depistate o serie de abateri. Inspectorul-sef regional, Valerian Salavastru, a declarat marti, în cadrul unei conferinte de presa, ca din lista cu cele 50 de firme extrase din baza de date a Registrului Comertului au fost verificate 30, la 26 dintre acestea fiind depistate abateri ce au fost sanctionate cu 24 de amenzi în valoare de 59.600 lei si doua „avertismente”.

Printre firmele criticate de inspectorul-sef regional a fost si SC EL SCORPIO SRL Radauti – firma de catering care la data si ora controlului nu îsi desfasura activitatea, iar în nota de constatare se precizeaza ca nu este finalizat procesul de amenajare a unitatii -nu sunt montate chiuvetele, bancurile de lucru; se vopseau suporturile pentru mesele de lucru; exista certificatul de înregistrare a unitatii cu data eliberarii 28 mai 2008, dar nu s-au putut pune la dispozitie celelalte autorizatii (ASP si DSVSA) pe motiv ca firma înca nu si-a început activitatea. „Din cercetarile noastre am aflat ca de fapt ei au un contract în desfasurare cu pompierii din Vicov, ceea ce înseamna ca ei sunt aprovizionati ilegal. Este condamnabil ca pompierii au acceptat un asemenea contract”, a afirmat inspectorul-sef regional.  

În schimb, inspectorul-sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava, colonel Lucel Lulciuc, a precizat pentru news.bucovina ca nu exista un contract încheiat cu aceasta societate pentru Statia de la Vicovu de Sus, dar a mentionat ca firma respectiva a facut o prezentare a ofertei pentru angajatii de acolo, privind calitatea, cantitatea si pretul meniurilor. „Oamenii aleg ce anume manânca. Ei lucreaza în 4 ture a 24 de ore, astfel ca firma de catering, pentru a tatona terenul a prezentat pentru fiecare tura în 4 zile oferta, angajatii fiind multumiti. În momentul de fata, cei de la Vicov manânca pe cont propriu, pentru ca imediat dupa prezentare, aducerea hranei s-a stagnat neîncheindu-se un contract, pentru ca se asteapta ca firma sa obtina toate avizele. Cei de la Vicov au mai primit o oferta, chiar de la un agent economic din localitate, dar lucratorii nu au fost multumiti”, a mentionat colonelul Lucel Lulciuc.  


Intră acum și în grupul de