Cantina de Ajutor Social din Radauti, amendata de inspectorii protectiei consumatorilor


Intră acum și în grupul de

În cadrul unui amplu control efectuat la Radauti de echipe de inspectori ai protectiei consumatorilor, Cantina de Ajutor Social a Primariei din localitate a fost sanctionata. Astfel, în timpul controlului, la Cantina din cadrul Directiei de Asistenta Sociala Radauti, în magazia de materii prime, inspectorii au gasit o serie de deficiente, printre care 30 de kg de pulpe pui import Olanda fara elemente de identificare si caracterizare în limba româna, neavând lizibile nici temperatura de pastrare si termenul de valabilitate; 10 kg carne tocata ce era depozitata în stare congelata, desi pe eticheta era mentionat produs refrigerat; 800 oua pentru care nu era respectata temperatura de pastrare, acestea fiind tinute la 22°C fata de 14°C, maxim cât prevede legislatia.

Personalul de la cantina radauteana nu a putut prezenta inspectorilor nici retetarul meniului zilei.

Inspectorii au dispus oprirea temporara a carnii si oualor în valoare de 641 lei si au aplicat doua sanctiuni, respectiv o amenda în cuantum de 4000 lei si un avertisment.

„Este condamnabil ca la o institutie a statului, ce are în grija 61 de persoane sunt asemenea probleme”, a declarat Inspectorul-sef al Inspectoratului Regional pentru Protectia Consumatorilor Iasi, Valerian Salavastru. 


Intră acum și în grupul de