Comert ca in secolul XIX, la Radauti


Intră acum și în grupul de

În urma unui control la mai multe firme din municipiul Radauti, efectuat de mai multe echipe, inspectorul-sef al Inspectoratului Regional pentru Protectia Consumatorilor Iasi, Valerian Salavastru, a declarat ca „în doua-trei cazuri înca se mai face comert ca în secolul XIX”. Acesta a dat exemplu SC ADRINICOL SRL Radauti –unitate de preparare si livrare hrana, precizând ca este situata între doua garaje, fara a fi afisata denumirea societatii. „De fapt este vorba despre un beci plin de mucegai, cu peretii neigienizati si cu zugraveala exfoliata, unde erau depozitate alimente”, a declarat Valerian Salavastru.

Acesta a precizat ca s-au gasit pulpe de pui dezosate si gris de grâu cu termenul de valabilitate expirat; cârnati, kaiser si brânza de vaci congelate, desi trebuiau pastrate la temperaturi între 0°C-10°C.  

„Mai aveau 120 pachete unt de provenienta necunoscuta, cu prezumtia ca fiind Ucraina, fara elemente de identificare si caracterizare redactate în limba româna, bulion mucegait ambalat în borcane de 3 kg de provenienta necunoscuta, cartofi încoltiti -20 kg, varza proaspata cu puternic miros de mucegai si putred 30 kg, faina alba 30 kg depozitata necorespunzator direct pe paviment, alune de pamânt decojite si neprajite- 20 kg depozitate necorespunzator direct pe paviment si fara elemente de identificare si caracterizare. Firma mai face si activitatea de catering pentru care nu a putut prezenta documentul de autorizare emis de catre ANSVSA-Directia Sanitar-Veterinara si Siguranta Alimentelor Suceava”, a precizat inspectorul-sef regional.

Lista deficientelor depistate aici nu s-a încheiat, Valerian Salavastru mai amintind de inexistenta fluxului, galetile pentru depozitarea resturilor de alimente si ambalaje nu prezentau capace de protectie si pedala, nu exista filtru pentru personal si nu se respecta la depozitare vecinatatea produselor- fructele fiind depozitate împreuna cu legumele în lada frigorifica.

Administratorului societatii era asteptat marti la sediul OJPC Suceava, pentru a se discuta pe marginea situatiei depistate.


Intră acum și în grupul de