Tanar cercetat penal pentru produse pirat


Intră acum și în grupul de

La propunerea IPJ Suceava, luni a fost confirmata rezolutia prin care s-a dispus începerea urmaririi penale fata de P. Valentin de 29 ani, din municipiul Suceava, din care rezulta savârsirea infractiunilor de „realizare, în scopul distribuirii , fara a se urmari direct sau indirect un avantaj material, cu orice mijloace si în orice mod, de marfuri pirat”, „promovarea de marfuri pirat prin orice mod, inclusiv prin utilizarea anunturilor publice ori a mijloacelor electronice de comunicare sau prin prezentarea catre public a listelor sau a cataloagelor de produse”, „închirierea sau oferirea spre închiriere de marfuri pirat” si „reproducerea operelor sau a produselor purtatoare de drepturi”.

Potrivit IPJ Suceava, pe data de 01.04.2008, s-a efectuat o verificare pe linia respectarii prevederilor Legii 8/1996 republicata, privind drepturile de autor si conexe, la punctul de lucru din municipiul Suceava al unei societati comerciale din Roman, unde functiona un centru pentru închirieri dvd-uri si casete video. În urma verificarilor efectuate în prezenta lui P. Valentin, angajat al societatii în functia de agent vânzari, au fost descoperite un nr. de 307 coperti, (o parte fiind prezentate în câteva cataloage), inscriptionate cu numele mai multor filme si 366 dvd-uri inscriptionate cu diferite înregistrari.

În timpul anchetei, agentul de vânzari a precizat ca acestea fac parte din colectia sa personala. În incinta punctului de lucru a mai fost descoperit un calculator în stare de functionare, iar din cele declarate de catre P. Valentin a fost folosit la inscriptionarea dvd-urilor, iar pe hard-discul instalat se aflau mai multe filme, muzica si jocuri.

Deoarece produsele nu prezentau marcaje holografice si exista suspiciuni ca bunurile sunt produse pirat, politistii au ridicat bunurile mentionate mai sus în vederea continuarii cercetarilor.


Intră acum și în grupul de