Primarul Sucevei, Ion Lungu: Am depus zece proiecte pentru Centenar


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei Ion Lungu sustine o conferinta de presa.

”La gradinita din curtea Scolii generale nr. 9 din Suceava doar 5 ari sunt din cadrul parcului. Am gasit solutiile tehnice si merg cu proiectul in sedinta de CL.

Afectarea parcului e doar in proportie de 17 %, cam doi ari, pe romaneste spus.

Nu excludem pe nimeni de la discutii. Sunt acuzat ca as fi dictator, dar o iau ca pe o gluma. Insist pentru ca e unica sansa de a mai face o gradinita pe bani europeni in cartierul Obcine al Sucevei.

Stiam de terenul asta de multa vreme, am incercat si alte variante, dar nu sunt. Cu tot respectul fata de profesori si elevi, vrem sa facem gradinita ca nu avem alta varianta.

In loc ca senatorul Iordache sa stea linistit cu statuia vad ca ia atitudine. Nu ajungem la statuia din parc.

Cu putina maturitate si bunavointa cred ca se va putea face aceasta gradinita in curtea Scolii Generale nr. 9.

Am depus zece proiecte pentru Centenar. E Podul Centenar, care e foarte necesar orasului, cam 8 milioane euro. Apoi Sala Polivalenta, construirea unui amfiteatru in aer liber.

Vrem sa il facem in zona Zamca si sa ramana permanent acolo la dispozitia artistilor si actorilor (2 milioane lei). Amenajarea parcului Curtii Domnesti. Monumentul Unirii, in asociere cu CJ pe care vrem sa il descoperim pe 28 noiembrie 2018, va costa cam 100.000 de euro.

Ii asigur pe suceveni ca facem ce putem pentru a asigura apa calda si caldura in iarna ce vine.

Am semnat contractul cu Ministerul Dezvoltarii si e posibil sa primim banii pentru lucrarile de reabilitare a infrastructurii termice din oras. Nu ma intorc fara bani de la Bucuresti.

Ne dorim sa ne pregatim de marele Centenar si am propus o suma pentru cupola de Craciun din aceasta iarna. Vrem sa facem una speciala in centru.”


Intră acum și în grupul de