Locuri neocupate la admitere la clasele de ucraineana si polona


Intră acum și în grupul de

Locurile la clasele a IX-a la profilele etnice de ucraineana si polona au ramas neocupate dupa prima etapa de admitere, acestea fiind disponibile pentru seria a doua, a caror înscrieri au demarat. Chiar daca la testul eliminatoriu de limba materna polona au participat 34 de candidati, iar la ucraineana 42, din care 6 din judetul Botosani, toti fiind promovati, nu toti s-au orientat catre liceele ce au în cifra de scolarizare clase de limba materna, acestea fiind de fapt o varianta de rezerva în cazul în care nu obtin o repartizare la un alt liceu cu profile mai cautate.

Potrivit purtatorului de cuvânt al ISJ Suceava, Laurenta Hacman, la Liceul „Latcu Voda” din Siret la profilul filologie- ucraineana au ramas neocupate 9 din cele 28 de locuri, iar la Grupul Scolar „Alexandru cel Bun” Gura Humorului la profilul stiinte sociale- polona sunt libere 12 locuri din cele 28.

Pentru cea de-a doua repartitie computerizata de admitere în liceele sucevene au ramas 109 locuri, marea majoritate la grupurile scolare din localitati precum Iacobeni, Dorna Candreni, Brosteni, dar si în municipiul Suceava, la Colegiul Tehnic „Samoil Isopescul” 7 locuri la matematica-informatica si Colegiul de Informatica „Spiru Haret” 15 locuri la bilingv-engleza.

În scolile de arta si meserii din judet au ramas neocupate peste 600 de locuri.   

Înscrierile pentru ocuparea acestor locuri se fac pâna pe data de 8 iulie, iar repartizarea computerizata are loc pe 12 iulie.    


Intră acum și în grupul de