Sucevean urmărit la nivel internațional pentru trafic de minori și proxenetism, extrădat din Marea Britanie și încarcerat în arestul IPJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, din municipiul Suceava, urmărit la nivel naţional şi internațional pentru mai multe infracțiuni, între care trafic de minori și proxenetism, a ajuns în arestul IPJ Suceava, după ce a fost extrădat din Marea Britanie.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, miercuri, 30 august a.c., a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Suceava un bărbat în vârstă de 34 de ani din municipiul Suceava, urmărit la nivel naţional şi internațional în baza mandatului de arestare preventivă emis la data de 15 noiembrie anul trecut de către Tribunalul Suceava pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, constituirea unui grup infracțional organizat, în modalitatea inițierii sau constituirea sub orice formă, a unui astfel de grup,  proxenetism și trafic de persoane.

Poliția Suceava  a precizat că cel în cauză s-a sustras punerii în aplicare a mandatului, motiv pentru care s-a dispus darea în urmărire la nivel național și international, la data 16 noiembrie anul trecut.

„Datele obținute cu privire la locația sa în Marea Britanie au fost transmise, prin canalele de cooperare polițienească internațională autorităților britanice, şi în baza schimbului de date şi informaţii suplimentare efectuat prin Biroul SIRENE s-a reuşit localizarea şi reţinerea acestuia”, a precizat sursa citată.

Bărbatul în cauză a fost arestat în Marea Britanie la data de  6 mai a.c., iar la 29 august a.c. individual a fost extrădat și preluat de o escortă din cadrul IPJ Suceava, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Suceava.

 


Intră acum și în grupul de