Patru tinere din Suceava vor reprezenta România la Balcaniada de sărituri peste obstacole din Bulgaria


Intră acum și în grupul de

Federația Ecvestră Română a selectat patru tinere din județul Suceava să facă parte din loturile naționale ale României la copii, juniori și amazoane la Balcaniada de sărituri peste obstacole din Bulgaria care se va desfășura săptămâna viitoare.

Vicepreședintele Federației Ecvestre Române, Alexandru Băișanu, a precizat pentru News Bucovina că la Balcaniadă, în urma competiției internaționale de o stea organizate la Zhitnitsa, au fost selectate Octavia Ilisoi și Sofia Semenov  în lotul național de copii, Miruna Tărâță, în lotul național de juniori și Ioana Băișanu în lotul național de amazoane.

Băișanu a precizat că în lotul echipei de amazoane, două dintre componente sunt maestre emerite și au ambele 46 de ani, cealaltă are 29 de ani, iar suceveanca Ioana Băișanu doar 17 ani.

El a spus că la Balcaniada de sărituri peste obstacole din Bulgaria vor participa peste 300 de cai și călăreți din 11 țări.

Antrenorul Ioanei Băișanu și a Mirunei Tărăță, este Nelu Moroșan din Suceava, antrenorul Octaviei Ilisoi este Viorel Bubău din Tg Mureș și al Sofiei Semenov este Ionel Bucur din Sibiu.

Băișanu a mai spus că fiecare lot este format din opt persoane, din care primii patru din lot candidează și ca echipă și individual, în timp ce următorii patru candidează doar la individual.

Alexandru Băișanu a felicitat tinerele din Suceava pentru calificarea în loturile naționale și le-a urat succes în competiția care urmează.

 


Intră acum și în grupul de