Nechifor propune ca grădinița din curtea școlii gimnaziale nr.9 să fie cu acoperiș verde. Crede că soluția va ridica și punctajul pentru obținerea fondurilor UE


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Cătălin Nechifor, sugerează autorităților locale sucevene ca grădinița care ar urma să fie construită cu fonduri europene în curtea Școlii gimnaziale nr. 9 să aibă „acoperiș verde”, ceea ce va crește și punctajul de evaluare a proiectului.

Nechifor crede că este nevoie de soluții pentru a se elimina certurile privind amplasarea grădiniței cu program prelugit din Obcini.

„Ca să nu se mai certe, ba că trebuie mutată statuia, ba că trebuie distrus 17% din parc, le propun celor din Consiliul local al municipiului Suceava să gândească grădinița din Obcini cu acoperiș verde”,  a scris Nechifor pe pagina sa de socializare și a și exemplificat cu fotografii.

El consideră că proiectul este viabil și va avea și mai multe șanse de a fi finanțat.

„Dacă ei au putut, atunci nu văd de ce nu s-ar putea aplica o astfel de soluție, care, în opinia mea, ar trebui să obțină și un punctaj mai ridicat la evaluarea pentru obținerea fondurilor europene nerambursabile”, a completat Nechifor.

Primarul Ion Lungu a explicat, miercuri, că proiectul privind construcția cu fonduri europene a unei grădinițe cu program prelungit în cartierul Obcini este necesar și că singura variantă viabilă este în curtea școlii gimnaziale nr. 9, explicând că parcul existent acolo va fi diminuat cu doar 225 de mp.


Intră acum și în grupul de