Proiectile neexplodate din razboi, la Bogdanesti si Suceava


Intră acum și în grupul de

Mai multe proiectile de artilerie au fost asanate marti, de catre Echipa Pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava. Aceasta a intervenit cu o autospeciala pirotehnica pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unui proiectil exploziv calibrul 45 mm, în comuna Bogdanesti si a doua corpuri proiectil exploziv calibrul 76 mm, un corp proiectil exploziv calibrul 150 mm si un ampenaj bomba exploziva de aruncator, calibrul 82 mm, în municipiul Suceava, str. Aurel Vlaicu, munitia neexplodata fiind din al II-lea Razboi Mondial. Potrivit ISU Suceava artileria gasita prezenta un real pericol pentru populatie.

          

Astfel, marti, în jurul orelor 09.30, S. TOADER, din comuna Arbore, în timp ce cauta fier vechi în lunca pârâului Râsca, de pe raza comunei Bogdanesti, a gasit un proiectil neexplodat.  Lucratorii Postului de Politie Bogdanesti au luat masuri de asigurare a elementului de munitie pâna la sosirea lucratorilor de la I.S.U. Suceava.

Tot marti, în jurul orelor 17.40, N. DORU, din municipiul Suceava, în timp ce sapa o temelie în curtea casei sale, a gasit îngropate 4 elemente de munitie neexplodate.


Intră acum și în grupul de