PD-L, “marele absent” de la intalnirea organizata la Prefectura pentru decuparea colegiilor electorale


Intră acum și în grupul de

Cu toate ca la începutul saptamânii PD-L Suceava cerea cu „surle si trâmbite” ca celelalte partide sa înceapa elaborarea colegiilor electorale parlamentare în vederea alegerilor din toamna, la întâlnirea organizata miercuri de prefectul de Suceava, Alexandru Baisanu, doar PSD si PNL au depus propuneri, alaturi de acestea participând si reprezentanti ai PRM, UDMR, PNG-CD si PNDC, nefiind însa prezent niciun reprezentant al PD-L. „Sper ca cei care nu au fost prezenti nu vor veni, ulterior, cu pretentii ca nu au fost consultati”, a afirmat prefectul de Suceava.

Alexandru Baisanu a declarat ca va armoniza propunerile facute de PSD si PNL si a apreciat ca partidele care nu si-au trimis reprezentanti la aceasta întâlnire au încredere fata de modul în care se va realiza aceasta decupare a colegiilor electorale.

Acesta a subliniat ca a convocat aceasta întâlnire la solicitarea partidelor politice si ca decupajul colegiilor electorale va fi facut tinând cont de propunerile înaintate de PSD si PNL. Prefectul considera ca cei interesati de aceste decupaje de colegii trebuiau sa fie prezenti la întâlnire. „Nu Prefectura candideaza în alegeri”, a mai spus prefectul Baisanu.

Reamintim ca PD-L Suceava a solicitat, luni, celorlalte partide din judet sa înceapa elaborarea colegiilor electorale parlamentare în vederea alegerilor din toamna acestui an, astfel încât partidele sa poata începe selectarea si nominalizarea candidatilor.

Prim-vicepresedintele PD-L Suceava, deputatul Dumitru Pardau, a declarat într-o conferinta de presa, ca organizatia suceveana a PD-L solicita celorlalte partide si colegilor parlamentari din judet sa participe la elaborarea colegiilor electorale. El a mai aratat ca la decuparea colegiilor trebuie sa se aiba în vedere si o uniformitate a problematicii zonei respective si sa aiba, pe cât posibil, acelasi numar de locuitori.

Ca urmare a acestei cereri, prefectul de Suceava, Alexandru Baisanu, a programat miercuri dupa amiaza, o întâlnire cu reprezentantii organizatiilor judetene ale partidelor politice, în vederea consultarilor asupra unui proiect de decupare a colegiilor electorale pentru alegerea Camerei Deputatilor si Senatului în circumscriptia electorala a judetului Suceava.  


Intră acum și în grupul de