Piedici in aducerea unui aparat RMN la Spitalul Judetean


Intră acum și în grupul de

Consiliul National de Contestare a Licitatiilor a suspendat licitatia organizata de Spitalul Judetean Suceava în vederea închirierii unui spatiu pentru RMN, din cauza ca firma Prima Medical din Bucuresti, una dintre participante, a contestat caietul de sarcini. Directorul interimar al Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Doina Elena Ganea, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinte de presa, ca reprezentantii firmei nu au fost multumiti de faptul ca, printre criteriile de departajare impuse de organizatori, alaturi de pretul pentru chirie, s-a cerut îndeplinirea unor criterii legate de performanta tehnica a aparatului. Dr. Ganea spune ca în caiet se solicita ca firma care va închiria spatiul sa aduca un RMN nou, de 1,5 Tesla, si sa faca dovada ca are specialisti cu experienta pentru exploatarea lui.

Directorul spitalului judetean sucevean a precizat ca nu se va renunta la aceste conditii, pentru ca spitalul nu-si permite servicii proaste si riscuri în stabilirea diagnosticului.  

Doina Ganea suspecteaza ca în spatele contestatiei se afla managerul Policlinicii si Spitalului Bethesda, dr. Stefan Puscasu, care este partener cu firma mentionata. “Nu e corect ce se întâmpla si facem apel catre asociatul dr. Puscasu sa nu ne mai blocheze proiectele si sa ne lase sa ne dezvoltam, asa cum putem, pentru ca noi ne adresam unui segment mult mai mare de populatie decât o face Spitalul particular Bethesda, este o unitate judeteana care primeste urgente, si care trebuie respectata, nu sabotata”, a afirmat directorul spitalului judetean, adaugând ca se asteapta în termen de 30 de zile raspunsul de la Consiliul National de Contestare a Licitatiilor cu motivatia suspendarii licitatiei.  

Dr. Puscasu a replicat ca nu este interesat de serviciul RMN de la spital, întrucât a investit un milion de euro în aparatul  care functioneaza deja la Policlinica Bethesda. Acesta a spus ca este partener cu Prima Medical doar în ce priveste aparatura din policlinica sa, nefiind implicat în proiectul de la spital. “Nu ma mai intereseaza si sa nu ma amestece în problemele spitalului”, a declarat managerul Bethesdei.  

Conducerea Spitalul Judetean Suceava încearca de mai multa vreme înfiintarea unui platou complet de imagistica.

Pentru  licitatia care trebuia sa aiba loc vinerea trecuta, au fost cumparate 7 caiete de sarcini, 4 firme depunând în final oferte. 


Intră acum și în grupul de