A aparut primul buletin informativ al Complexului Muzeal „Bucovina”


Intră acum și în grupul de

Complexul Muzeal „Bucovina” Suceava a scos primul numar al revistei lunare a institutiei de cultura, intitulata „Foaie informativa”. „Asa cum anuntam, Complexul Muzeal „Bucovina”  propune o publicatie prin care sa popularizeze activitatea proprie, nu în mod exhaustiv, însa pe principalele domenii de competenta. O parte importanta a activitatilor noastre sunt putin sau deloc cunoscute publicului larg, motiv pentru care am hotarât sa edificam o publicatie de popularizare care sa cuprinda materiale legate de diverse domenii de activitate – expozitii, seri muzeale, lansari de carte, proiecte în derulare, piese aflate în conservare-restaurare” a declarat miercuri, în cadrul unei conferinte de presa, directorul Complexului Muzeal „Bucovina” Suceava, Emil Ursu.

Acesta a tinut sa precizeze ca ideea nu este una originala, astfel de publicatii întâlnindu-se la marile muzee din lume. „De fapt sursa noastra de inspiratie pentru Foaia informativa a reprezentat-o buletinul The Metropolitan Museum of Art din New-York, institutie cu care, din 2006 desfasuram un important program de colaborare”, a afirmat Emil Ursu.

Seful CMB a spus ca prin intermediul revistei se doreste si prezentarea partenerilor si a sponsorilor manifestarilor, deoarece „finantarile lor sunt foarte utile”.

Acesta a mai adaugat ca buletinul se distribuie gratuit, în momentul de fata tirajul fiind de 200 de exemplare, dar se are în vedere o crestere a acestuia „daca va avea efectul scontat”.  


Intră acum și în grupul de