CMB va organiza concerte lunare pentru tineri la Cetatea de Scaun


Intră acum și în grupul de

Editia a IV-a a Târgului de Sânziene a fost un succes, a declarat seful Complexului Muzeal Bucovina, Emil Ursu, miercuri în cadrul unei conferinte de presa. Acesta a precizat ca anul acesta a crescut atât numarul de mesteri participanti, cât si numarul de vizitatori. Astfel, daca în anul 2007 erau prezenti 34 de mesteri populari, în 2008 au venit la Suceava în numar de 41. În ceea ce priveste publicul vizitator, 3304 de persoane au vizitat acest târg în 2007, numarul acestora crescând la 3956 în anul 2008.

„Tot anul acesta s-a înregistrat un numar mai mare de pensionari prezenti la manifestare, motivatiile fiind în opinia noastra vremea, care a fost excesiv de calda, prezenta la târg a mesterilor cu produse diverse -ceramica, lemn si spectacole folclorice. La editiile precedente invitam doar mesteri locali, dar anul acesta am invitat si din tara, astfel si gama de produse a fost diversificata”, a afirmat Emil Ursu.

În privinta concertului folk-rock sustinut de formatia Odyssey, numarul de participanti în Cetatea de Scaun a Sucevei a fost de 312 persoane, majoritar public tânar sub 25 de ani (peste 90%).

„Pentru sezonul 2008 ne propunem ca în fiecare luna, în Cetatea de Scaun, sa aiba loc un concert muzical pentru generatia tânara, în acest fel sperând ca pe de o parte apropiem si în acest fel tinerii de monument, iar pe de alta parte, ca oferim un nou punct de divertisment. Vom invita trupe bune aflate la început de cariera si care doresc sa se afirme. Acestea accepta sa vina si pentru sume mai modice pe care ni le permitem”, a mentionat Emil Ursu, adaugând ca se va excepta luna august când în perioada 1-3 va avea loc Târgul Mesterilor Populari, pentru data de 2 august fiind programat un spectacol folcloric la care va participa Dinu Iancu Salajan si perioada 11- 17, când va fi Festivalul Medieval ce cuprinde mai multe spectacole.  


Intră acum și în grupul de