Programul Festivalului de Arta Medievala „Stefan cel Mare” prinde contur


Intră acum și în grupul de

Editia din acest an a Festivalului de Arta Medievala „Stefan cel Mare”, ce se va desfasura în perioada 11- 17 august, va fi una mai speciala fata de cea anterioara, a anuntat miercuri, în cadrul unei conferinte de presa, directorul Complexului Muzeal „Bucovina” Suceava (CMB), Emil Ursu. „Complexul Muzeal Bucovina în parteneriat cu Primaria municipiului Suceava pregateste editia 2008 a unuia dintre cele mai importante evenimente de peste an. În acest sens am propus ca manifestarile sa se desfasoare pe o durata mai lunga, o saptamâna”, a declarat Emil Ursu.

Acesta a mentionat ca programul înca nu este definitivat, dar a dat câteva repere. Astfel, în zilele de 11, 12, 13 august, sucevenii vor beneficia de trei zile de teatru pe platoul Cetatii de Scaun a Sucevei. În fiecare din aceste zile, actorii Teatrului „Mihai Eminescu” Botosani vor avea câte doua reprezentatii a piesei de teatru „Apus de Soare”, piesa ce nu a mai fost jucata în Cetate din anul 1957.

Pentru ziua de 14 august, Centrul creatiei Populare Suceava în parteneriat cu CMB va organiza un Festival de Folk, formatia „Tapinarii” anuntându-si deja prezenta. „Urmeaza sa ne mai confirme prezenta Victor Socaciu, Tatiana Stepa si altii”, a precizat seful CMB Suceava, adaugând ca Gala laureatilor Festivalului de Folk va avea loc pe data de 17 august.

În zilele de 15, 16, 17 august, vizitatorii vor avea parte de spectacole si muzica medievala.

„Anul acesta vom pregati mai multe puncte de atractie pentru publicul larg. Vom organiza o tiroliana, curajosii având posibilitatea ca sub supravegherea cascadorilor sa coboare pe sfori de pe platou în cetate. Vom organiza calarie pe cal de lemn, scoli de tras cu arcul, scoli de dans medieval si de lupte medievale. Nu vor lipsi concursurile pentru copii (în genul „Cauta comoara”), dar nici concursul de supravietuire. Pentru turnirul de anul acesta vom avea mai multi cai, opt, astfel actiunea va  fi si mai spectaculoasa”, a afirmat Emil Ursu.

Bugetul alocat editiei din acest an a Festivalului de Arta Medievala „Stefan cel Mare” este de 1,7 miliarde de lei vechi.      


Intră acum și în grupul de