Maternitatea Suceava va deveni de gradul III, la sfarsitul anului viitor


Intră acum și în grupul de

Reabilitarea si modernizarea maternitatii Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava pentru transformarea ei în unitate de grad III vor deveni realitate, a anuntat miercuri, în cadrul unei conferinte de presa directorul interimar al unitatii medicale, Doina Elena Ganea, precizând ca Ministerul Sanatatii a certificat acest lucru printr-o nota trimisa pe 30 iunie. Aceasta estimeaza ca lucrarile vor dura circa un an si chiar în eventualitatea unor întârzieri din partea constructorului, pâna la sfârsitul anului viitor maternitatea va fi gata, urmând a deservi doua judete, Suceava si Botosani.

Maternitate va utiliza tehnici medicale noi asemanatoare cu cele folosite în centre universitare din tara. Astfel, unele paciente, care prefera sa nasca natural si fara dureri si care apeleaza la servicii moderne oferite în alta parte, se vor putea adresa maternitatii Suceava.

Proiectul se afla acum în faza studiului de fezabilitate pentru constructii si montaj, fiind trimisa deja o mare parte din aparatura cu care va fi dotata. Noua maternitate se va întinde pe nivelele IV si V, ca si în prezent, si partial la etajul V al corpului nou al spitalului, construit în 1995, urmând ca circuitele sectiei Ortopedie, care functioneaza tot acolo, sa fie reorganizate. Lucrarile de reabilitare si modernizare constau în  recompartimentarea saloanelor existente, marirea acestora prin desfiintarea unor pereti interiori, echiparea fiecaruia cu grup sanitar cu dus, refinisare completa, înlocuirea tâmplariei interioare, modernizarea instalatiilor interioare, etc.

De asemenea, salile de operatie vor fi reorientate ca spatii si vor fi reechipate cu instalatii noi, vor fi modernizate si completate circuitele functionale, instalatiile medicale. Noua maternitate va functiona cu trei saloane pentru nou nascuti prematur, prevazute cu boxe, 3 sali de operatie, 9 paturi pentru  ATI, 4 sali individuale de nasteri, 42 paturi pentru gravide, 38 paturi pentru lehuze si 8 paturi pentru copiii nascuti prematur. Vor fi si spatii anexe pentru biberoane, sterilizare, etc.

Valoarea totala a investitiei (inclusiv dotarea), asigurata de Ministerul Sanatatii printr-un împrumut de la Banca Mondiala, se ridica la aproximativ 1.182.600 euro, cu TVA, numai valoarea lucrarilor de constructie si montaj cifrându-se la 69.800 euro. 


Intră acum și în grupul de