PD-L a luat caimacul comisiilor din CL Suceava


Intră acum și în grupul de

Cei 15 consilieri PD-L din cadrul Consiliului Local Suceava nu au lasat sa le scape niciun loc din cadrul comisiilor de specialitate din CL, reusind, având în vedere ca au majoritate absoluta, sa faca legea si la acest capitol. Înghesuiala cu care democrat-liberalii au iesit în fata va fi domolita, nu peste multa vreme, de primarul ales al Sucevei, Ion Lungu, care, desi deocamdata doar simplu membru al PD-L Suceava, conduce de fapt organizatia si va fi cel care va decide ce si cum trebuie votat în sedintele de Consiliu. De altfel, Ion Lungu a dat dovada de abilitati deosebite în acest sens si în mandatul trecut, când a reusit sa aiba un CL de partea lui, desi PNL, partid în care activa primarul la acea vreme, nu avea suficiente voturi pentru a putea trece hotarârile fara probleme. Modul în care a rezolvat Ion Lungu ecuatia voturilor de partea sa este de admirat, motiv ce ne face sa consideram ca în urmatorii patru ani de mandat, CL Suceava va fi efectiv „o masina de vot” aflata la dispozitia primarului.

Desi comisiile de specialitate din CL nu sunt nici pe departe „o afacere”, din punct de vedere al puterii pe plan local exista o mare dorinta în rândul consilierilor de a activa fie în comisia de urbanism, fie în cea economica sau cea de servicii publice. Tocmai de asta PD-L-istii au tinut mortis sa se regaseasca, cât mai multi dintre ei, în cele trei comisii. Pentru a nu exista „suspiciuni” cu privire la respectarea democratiei, câte un fotoliu le-a fost oferit fie liberalilor, fie social-democratilor, dar cei de la PD-L au avut grija sa nu le scape lucrurile de sub control în ce priveste majoritatea din comisii.

Singura asa-zisa bresa a fost la comisia de tineret, turism si sport, unde PD-L nu are majoritate, motiv pentru care presedintele comisiei, liberalul Corneliu Vornicu, a reusit „performanta” de a sparge monopolul democrat-liberalilor. Trebuie de spus însa ca aceasta comisie la care Corneliu Vornicu este presedinte nu conteaza în economia din cadrul CL si ca la câta treaba vor avea cei trei consilieri pe parcursul celor patru ani de mandat se pot considera înca de pe acum în concediu. Surprinzator însa, Corneliu Vornicu a tinut sa-si laude asa zisa reusita în cadrul unei conferinte de presa sustinuta la sediul PNL în care a anuntat-o ca pe o adevarata victorie a liberalismului în cadrul CL Suceava. Pentru a va da seama de inutilitatea eforturilor PNL-iste la capitolul CL Suceava, va prezentam lista cu componenta comisiilor si modul cum au fost formate majoritatile. Cert este ca CL Suceava va fi, timp de patru ani, o afacere ce va purta exclusiv eticheta PD-L Suceava, motiv pentru care va trebui gestionata foarte atent pentru a putea da roade în 2012 si mai ales la alegerile generale din toamna acestui an.  

   1. Comisia Servicii Publice

      1. Lucian Harsovschi PD-L
      2. Gheorghe Onofrei PD-L
      3. Vasile Barabas – presedinte – PD-L
      4. Vasile Tcaciuc PD-L
      5. Doinita Cocris – secretar – PSD

   2. Comisia Urbanism
 
   1. Costel Tataranu PD-L
   2. Monica Sandulescu – presedinte – PD-L
   3. Daniel Dragoi – secretar – PD-L
   4. Viorel Seredenciuc PD-L
   5. Aurelia Petcu  PD-L
   6. Eugen Girigan PSD
   7. Vasile Mocanu  PNL

 

   3. Comisia Economica

   1. Niculai Barba  – presedinte – PD-L
   2. Silviu Cristi Cretu – secretar- PD-L
   3. Liviana Enea PD-L
   4. Cristinel Ursu PD-L
   5. Ovidiu Dontu PSD

 

   4. Comisia Tineret , Turism si Sport

   1. Corneliu Mândrila PD-L
   2. Neculai Bosancu – secretar – PSD
   3. Corneliu Vornicu – presedinte – PNL

 

   5. Comisia Învatamânt

   1. Cristina Iordachel – presedinte – PD-L
   2. Cristian Anton Irimie PD-L
   3. Virginel Iordache – secretar – PSD
 


Intră acum și în grupul de