Fostul subprefect Eugen Girigan, consilier onorific al prefectului de Suceava pentru problematica drumurilor naționale


Intră acum și în grupul de

Fostul subprefect Eugen Girigan, fost director al SC Drumuri și Poduri SA Suceava, care a deținut și funcții de consilier județean și consilier local, este noul consilier onorific al prefectului de Suceva, Mirela Adomnicăi, pentru coordonarea zonei de drumuri naționale din județ.

„Cred că activitățile trebuie desfășurate potrivit competențelor instituțiilor și de către specialiști. Începând cu 1 septembrie va intra în funcțiune un contract de colaborare cu un specialist în ceea ce privește gestionarea drumurilor naționale, aprovizionarea și pregătirea pentru iarnă și urmărirea intervențiilor”, a spus Adomnicăi într-o conferință de presă.

Ea a menționat că a fost încheiat un contract onorific cu Eugen Girigan, expert în drumuri , pentru a sprijini activitatea și obligația Instituției Prefectului de prevenire și combatere a fenomenelor meteorologice de iarnă.

Adomnicăi a menționat că în prezent Prefectura urmărește respectarea calendarului privind pregătirea activităților pe timpul iernii.

Ea a spus că pentru iarna 2017-2018 s-au organizat unitățile operative de acțiune, respectiv opt baze de deszăpezire și patru puncte de sprijin, față de anul trecut fiind un punct de sprijin plus pe Mestecăniș.

Pentru iarna 2017-2018 pentru drumurile naționale din județ a fost aprobată o cantitate de 14.472 tone de sare, 365 de tone de clorură de calciu și 20 de tone de produs ecologic, iar pentru intervenție pe timp de iarnă vor fi la dispoziția județului 130 de utilaje, din care 25 proprii și 105 închiriate conform unor contracte subsecvente în derulare, a menționat prefectul.

Ea a precizat că mai sunt stocuri de sare și clorură de calciu, iar aprovizionarea va trebui realizată până la 1 noiembrie.

„Preocuparea Prefecturii este să avem, conform calendarului, în aceste unități operative de acțiune cantitatea aprobată de antiderapant”, a declarat Adomnicăi.

Adomnicăi a cerut directorului Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași să asigure aprovizionarea cu materiale antiderapante înainte de 1 noiembrie pentru că există riscul ca în județ să existe ninsori înaintea acestei date.

 


Intră acum și în grupul de