Prefectul Adomnicăi intră în polemica privind prezența lui Gheorghe Flutur la lucrări la drumuri naționale: Îmi doresc să-l văd și la începerea lucrărilor la un drum județean cum este cel de peste Puzdra


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, joi seara, în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că a fost deranjată de faptul că lucrările la drumurile naționale din județ erau anunțate de Consiliul Județean Suceava în condițiile în care această instituție nu are competențe în acest domeniu, dar că CJ Suceava nu se îngrijește de modernizarea drumurilor județene.

Ea a spus în emisiune că a devenit un subiect de interes, cel al lucrărilor de întreținere la drumurile naționale mai ales că de săptămâna trecută au fost tot felul de polemici legate de fotografii făcute pe marginea drumurilor naționale.

Adomnicăi a declarat că a fost deranjată de gropile din drumul județean care traversează Puzdra când a mers să inspecteze lucrările de pe DN 17 B și se întreabă dacă nu pot fi imputate defecțiunile care ar putea apare la mașină după ce a trecut prin gropile drumurilor județene după ce a trecut Puzdra spre DN 17 B.

Ea s-a întrebat dacă acest drum nu poate constitui o prioritate județeană acest drum județean în loc de master planuri sau de alte proiecte care depășesc raza județului mai ales că în județ chiar sunt probleme cu drumurile județene.

„Lucrările de pe drumurile naționale erau anunțate de Consiliul Județean deși ele erau în grafic de acum doi ani de zile, se executau la termen, nu dădea nimeni niciun telefon, nu erau în urma unui lobby, a unei insistențe din partea nimănui. Erau executate conform unui calendar. Ceea ce era important era să fie respectat acel calendar și acel calendar a fost respectat. În ceea ce privește lucrările de întreținere periodică exact așa cum a fost aprobat și planificat în urmă cu doi ani de zile”, a spus prefectul care a menționat că ceea ce s-a făcut în plus a fost drumul despre care se discută foarte mult, DN 17 B de la Crucea.

Ea a mai declarat că își dorește ca președintele CJ Suceava să fie preocupat de drumurile județene.

„Mi-aș dori să-l văd anunțând începerea lucrărilor și pe un drum județean. Cel puțin cel de la Puzdra. Chiar mi-aș dori să-l văd preocupat de drumurile județene. Eu îmi doresc să avem drumuri naționale corespunzătoare în județul Suceava, dar ce te faci că legăturile, drumurile județene, au o mare problemă și mi-aș dori o discuție pe această temă cu legăturile cu drumurile naționale cu drumurile județene, o colaborare instituțională cu CJ și specialiștii CJ”, a spus Adomnicăi.

Ea crede că președintele CJ Suceava se preocupă de drumurile naționale în loc de festivaluri și alte evenimente culturale pentru că alte evenimente care să țină de administrare și de investiții la nivelul județului nu prea a văzut.

 


Intră acum și în grupul de