Fotbal, Liga 1 : Poli Timisoara si-a schimbat numele si culorile!


Intră acum și în grupul de

Echipa de pe Bega face absolut tot ce îi sta în putinta pentru a se bucura de un parcurs cât mai lung în cupele europene. Lasând la o parte transferurile si strategia impusa de Dusan Uhrin, patronul celor de la Poli Timisoara a decis ca cel mai bine ar fi sa schimbe numele si culorile echipei. Asta pentru a nu întâmpina probleme legate de procesul clubului cu fostul patron, Claudio Zambon.

„Pâna la finalizarea anchetelor penale si a hotarârilor instantelor civile, la actiunile declansate de noi împotriva lui Claudio Zambon si a tuturor persoanelor fizice sau juridice responsabile de tot ce s-a întâmplat cu palmaresul clubului de fotbal Politehnica Timisoara, am hotarât, pentru a elimina orice confuzie si orice emotie cu privire la participarea noastra în Cupa UEFA, cât si alte masuri care ar putea fi luate abuziv de catre persoane interesate, sa ne schimbam denumirea în SC Fotbal Club Timisoara SA, iar culorile sa fie mov-alb-negru”, se arata într-un comunicat remis de patronul Politehnicii Timisoara, Marian Iancu.

În comunicatul presedintelui CA al formatiei de pe Bega se mai spune ca hotarârea a fost luata împotriva vointei clubului, dar acest lucru s-a facut pentru binele formatiei antrenate de Dusan Uhrin: „Am fost nevoiti sa luam hotarârea asta împotriva vointei noastre, dar în urma unei analize logice care ne-a obligat sa luam distanta de încercarea unora sau altora de a ne lua placerea jocului într-o competitie europeana precum Cupa UEFA”.

La FRF a sosit de la TAS o decizie prin care FC Poli 1921 Stiinta Timisoara este obligata ca dupa 30 iunie sa foloseasca o alta denumire, care sa nu aiba legatura cu numele actual si din care sa lipseasca anul 1921, deoarece tine de istoria si palmaresul echipei. În decizie se exemplifica si o denumire posibila, Poli AEK Timisoara. De asemenea, printre noile culori ale echipei nu trebuie sa fie violetul. Daca nu facea acest lucru, Poli Timisoara putea pierde câte sase puncte pentru fiecare meci în care folosea vechea denumire si culorile alb-violet-negru, conform ultimei decizii a TAS.

În acest moment se afla pe rol un dosar penal si doua dosare civile, în urma carora conducerea clubului Poli Timisoara spera sa obtina dreptul de a reveni la vechea denumire (Politehnica 1921 Stiinta Timisoara) si la culorile oficiale (violet, alb si negru). Pâna atunci însa, bucuria fanilor banateni de a-si încuraja echipa favorita în Cupa UEFA va fi stirbita de aceasta noua decizie. Una absolut normala, caci lui Zambon cu siguranta nu îi pasa de suporteri si ar fi facut tot posibilul ca sa îsi rotunjeasca conturile în cazul în care timisorenii nu faceau aceasta mutare.


Intră acum și în grupul de