Handbal : Argentina, aruncata de Pan-America in grupa Romaniei la Mondiale


Intră acum și în grupul de

Dupa 14 ani de seceta, handbalul masculin are în sfârsit un motiv de bucurie pe plan international. România s-a calificat la Campionatul Mondial din 2009 si, din fericire, are parte de o grupa accesibila, cu Franta, Ungaria, Slovacia, Australia si o reprezentanta a continentului american. Reprezentanta care a fost stabilita marti seara.

În localitatea braziliana Sao Carlos s-au încheiat întrecerile Campionatului Pan-American de handbal masculin, criteriu de calificare la Mondialele din Croatia. Cele sapte formatii ramase în urma retragerii reprezentativei Republicii Dominicane au fost repartizate în doua grupe. Dupa 36-25 cu Chile, 26-15 cu Canada si 31-22 cu Groenlanda, Argentina a terminat pe primul loc în grupa A, fiind urmata de reprezentativa statului Chile (31-28 cu Groenlanda si 28-23 cu Canada).

În grupa B au mers mai departe Brazilia (33-21 cu Cuba si 38-13 cu Uruguay) si Cuba (28-24 cu Uruguay). În semifinale s-au înregistrat rezultatele: Argentina – Cuba 33-32 si Brazilia – Chile 26-22. În finala mare s-a impus Brazilia (27-24 cu Argentina), iar în cea mica selectionata Cubei (37-30 cu Chile), echipele clasate pe podium câstigându-si dreptul de a participa la turneul final din perioada 17 ianuarie – 1 februarie 2009.

Iata asadar componenta finala a grupelor Campionatului Mondial:

GRUPA A: Franta, Ungaria, Slovacia, România, Argentina, Australia.

GRUPA B: Croatia, Suedia, Spania, Coreea de Sud, Kuweit, Cuba.

GRUPA C: Germania, Polonia, Macedonia, Rusia, Tunisia, Algeria.

GRUPA D: Danemarca, Norvegia, Egipt, Brazilia, Serbia, Arabia Saudita.

Echipele clasate pe primele trei locuri se vor califica mai departe, ducând cu ele rezultatele directe. Se vor mai disputa trei etape, iar formatiile clasate pe primele doua locuri vor juca în sistem încrucisat în semifinale.


Intră acum și în grupul de