Țigări în valoare de 35.000 de lei abandonate, după ce polițiștii de frontieră din Vicovu de Sus au tras cinci focuri de armă pentru prinderea contrabandiștilor care le transportau. Un ucrainean a fost reținut


Intră acum și în grupul de

Cinci focuri de armă au fost trase de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Vicovu de Sus pentru prinderea unor contrabandiști de țigări, unul dintre aceștia fiind reținut.

Potrivit  purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, Ilie Poroch-Serițan, joi, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Vicovu de Sus au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

”Astfel, în jurul orei 14.30, lucrătorii noștri au observat pe direcția localității Vicovu de Sus, județul Suceava, trei persoane care transportau mai multe colete voluminoase către interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care aceștia au abandonat coletele și  s-au îndreptat spre teritoriul statului vecin.

Drept urmare, lucrătorii noștri au tras cinci focuri de avertisment în plan vertical, reușindu-se reținerea unui cetățean ucrainean, în vârstă de 34 ani.

Imediat, au fost anunțate și autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, iar în urma verificării zonei, polițiștii de frontieră au descoperit  mai multe colete cu țigări, motiv pentru care acestea, împreună cu cetățeanul ucrainean, au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor”, a declarat Poroch-Serițan.

El a precizat că în urma inventarierii a rezultat cantitatea  de 2.990 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 35.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar cetățeanul ucrainean este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.


Intră acum și în grupul de