Licitatia pentru desemnarea operatorului de gaze in programul „Suceava-Utilitati si mediu” nu a prezentat interes


Intră acum și în grupul de

Nici o firma nu s-a înscris la licitatia organizata joi, de Ministerul Economiei si Finantelor, pentru desemnarea operatorului de gaze naturale în localitati sucevene incluse în programul „Suceava-Utilitati si mediu la standarde europene”, fapt ce va duce la întârzierea solutionarii uneia din problemele grave cu care se confrunta judetul Suceava, a afirmat vicepresedintele CJ Suceava, Dan Cadariu. „În primul rând este problema municipiului Câmpulung Moldovenesc, care nu poate pune în functiune centrala termica folosind gaze naturale, dar nici celelalte investitii în aductiuni de gaze naturale”, a declarat Dan Cadariu, adaugând ca nu stie care va fi procedura ce va fi urmata de MEF în vederea organizarii unei alte licitatii pentru desemnarea operatorului de gaze naturale.

În opinia vicepresedintelui CJ Suceava este important ca operatorul de gaze naturale în judet sa fie stabilit în cursul acestei veri, pentru ca în iarna 2008-2009 sa poata fi functionala centrala de termoficare din Câmpulung Moldovenesc.

Bucovina Ecoterm Gaz, firma detinuta de CJ Suceava, nu s-a putut înscrie la licitatia organizata joi, de Ministerul Economiei si Finantelor pentru desemnarea operatorului de gaze naturale în judet. Presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat marti, ca firma nu poate obtine certificat fiscal, având datorii reprezentând TVA, în valoare de aproximativ 11 miliarde de lei vechi, în acest sens fiind si în litigiu în instanta cu DGFP Suceava.

Reamintim ca în urma cu doi ani, Bucovina Ecoterm Gaz a câstigat licitatia pentru desemnarea operatorului de gaze naturale în judet, dar licitatia a fost contestata de unul dintre participanti si, ulterior, procesul-verbal al licitatiei a fost anulat în instanta. În urma acestei licitatii anulate, Ministerul Economiei si Finantelor a organizat  joi, licitatia în vederea desemnarii operatorului de gaze naturale în localitati sucevene incluse în programul „Suceava-Utilitati si mediu la standarde europene”, dar la care, „din pacate”, nu a fost nici un ofertant.


Intră acum și în grupul de