Tenis : Surorile Williams isi disputa finala de la Wimbledon


Intră acum și în grupul de

Mai este un singur pas pâna când vom afla marea câstigatoare a turneului de la Wimbledon. Dar, cu siguranta, trofeul va lua calea Statelor Unite ale Americii. Si asta pentru ca Venus Williams a pus prima mâna pe biletele care duc în ultimul act al competitiei. Iar acolo o va întâlni pe nimeni alta decât sora sa, Serena.
Venus Williams s-a impus în cursul zilei de joi în fata Elenei Dementieva, cu scorul de 6-1, 7-6. Câstigatoarea turneului de anul trecut si-a aparat cu îndârjire trofeul în primul set, reusind sa se impuna fara nicio problema. Servele sale au naucit-o complet pe adversara, care s-a vazut învinsa la scor. Jocul s-a schimbat complet în partea a doua, acolo unde rusoaica a încercat sa treaca peste greselile copilaresti din primul set. Ambele jucatoare au mers cot la cot pâna la final, iar partida a fost decisa la tie-break. Experienta si-a spus însa cuvântul, iar Venus Williams si-a adjudecat biletele catre ultimul act al turneului.

Americanca a asteptat cu mari emotii deznodamântul celeilalte semifinale. Iar asta pentru ca sora sa a reusit sa ajunga si ea în actul final. Serena Williams s-a calificat joi în finala turneului de Mare Slem de la Wimbledon, dupa ce a depasit-o pe chinezoaica Jie Zheng. Marea surpriza a competitiei la feminin a fost eliminata în doua seturi, cu scorul de 6-2, 7-6. Venus si Serena s-au mai întâlnit de doua ori în finala de la Wimbledon (2002 si 2003), câstig de cauza având Serena Williams.


Intră acum și în grupul de