Fotbal : Cetatea Suceava – Rapid CFR Suceava 6 – 2 (3 – 0)


Intră acum și în grupul de

Cetatea si-a încheiat cea de-a doua saptamâna de pregatire a viitorului sezon cu o victorie în compania celor de la Rapid CFR Suceava. Desfasurata la Siret, pe o caldura insuportabila, partida a fost la discretia elevilor lui Marian Pana, care s-au impus în final cu un categoric scor de 6-2.

Galben-albastrii au luat cu asalt poarta adversa înca din startul meciului, dar Gurita a ratat „la mustata” deschiderea scorului cu un sut respins in extremis de Pascal. Ceferistii au replicat imediat prin executia lui Spatar din lovitura libera, însa Rohetki s-a aflat la post si a retinut cu siguranta balonul. Presiunea la poarta rapidista se intensifica si Celpan zguduie încheietura barelor dupa un sfert de ora de joc. Primul gol avea sa vina un minut mai târziu, când nou-venitul Dragan primeste o minge la  marginea careului si marcheaza cu un sut plasat pentru 1-0. Cetatea si-a majorat avantajul în minutul 30, când acelasi Dragan intercepteaza o centrare în suprafata de pedeapsa, trimite spre poarta, goalkeeperul Pascal respinge în picioarele lui Gurita si veteranul „galben-albastrilor” duce scorul la 2-0. Finalul primului act avea sa aduca un noua reusita în contul elevilor lui Marian Pana, dupa ce mijlocasul Celpan a finalizat cu o „scarita” o pasa în adâncime primita de la Cojenel.

Cetatea începe cu forte proaspete repriza secunda, astfel ca Pavel, Cotolan si Martin îsi fac debutul în tricoul formatiei de pe „Areni”. Noua garnitura de joc trimisa în teren de Marian Pana intra însa cu greu în atmosfera meciului, iar Bargaoan reduce din diferenta în minutul 52, dupa o indecizie a fundasilor adversi. „Galben-albastrii” îsi refac diferenta de pe tabela trei minute mai târziu, când Colban recupereaza o minge la marginea careului si-l învinge pe Pascal cu o executie de efect. În ciuda scorului linistitor, Cetatea nu reduce turatia motoarelor si basarabeanul Galearschi urca scorul la 5-1 cu un sut la coltul scurt. Trupa pregatita de Marian Pana putea sa puncteze din nou în minutul 70, dar acelasi Colban executa pretentios un penalti si mingea trece peste transversala portii rapidiste. Cea mai hilara faza a meciului avea sa se petreaca cu un sfert de ora înainte de final, când Rohetki retine o minge în brate peste timpul regulamentar de 6 secunde si centralul întâlnirii dicteaza lovitura indirecta din interiorul careului. Ceferistii executa scurt pâna la Stamate care gaseste o bresa în zidul „galben-albastrilor” si marcheaza al doilea gol în poarta lui Rohetki. Scorul final avea sa fie stabilit de Moldovan, tânarul mijlocas sucevean îndeplinind o simpla formalitate pentru 6-2.

Cetatea a evoluat în urmatoarea formula de joc:

Prima repriza: Rohetki – Ionescu, Nicolau, Ungureanu, Homneac – Negru, Onciu, Celpan, Cojenel – Gurita, Dragan.

Repriza secunda: Rohetki – Cotolan, Streinu, Ungureanu, Martin – Stanescu, Ailenei, Pavel, Moldovan – Galearschi, Colban. Au mai intrat: Bernard, Zaharie si Apetri.

Rapid CFR a început întâlnirea cu urmatorul unsprezece:

Pascal – Munteanu, Razlog, Murariu, Spatar – Puiu, Tanase, Stamate, Pascanut – Burlacu, Bijec. Au mai intrat: Avram si Bargaoan.


Intră acum și în grupul de