ISU va primi 5 autosanitare pentru serviciul SMURD, in semestrul II


Intră acum și în grupul de

Pentru dotarea S.M.U.R.D., Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava urmeaza ca în semestrul II sa primeasca 5 autosanitare, a anuntat seful ISU „Bucovina” Suceava, colonel Lucel Lulciuc. Acesta a precizat ca masinile vor fi repartizate S.M.U.R.D.-urilor din Suceava, Siret, Radauti, Falticeni, Vatra Dornei. „Odata cu încadrarea de personal, paramedicii si soferii vor fi de la noi, iar medicii de la Unitatea de Primire a Urgentelor, se va ridica si nivelul de interventie”, a mentionat colonelul Lulciuc.   

Referindu-se la împrospatarea parcului de autospeciale acesta a precizat ca va începe efectiv din ianuarie 2009, de aceea va trebui „sa continuam eforturile de mentinere în stare de functionare tehnica de lupta, asa cum am facut-o pâna în prezent, fara a avea probleme de functionare”.

„Întretinerea spatiilor pentru cazarea personalului, depozitarea bunurilor materiale si gararea tehnicii de interventie, s-a facut în limita bugetului avut la dispozitie. S-a reusit obtinerea de fonduri financiare, ceea ce a permis ca în fiecare subunitate sa se continue lucrarile de reparatii începute anul trecut, initiindu-se ample actiuni de renovare si modernizare a spatiilor si completarea dotarilor necesare. Se vizeaza mutarea Garzii de interventie Solca într-un alt loc care sa corespunda criteriilor de siguranta, extinderea constructiei aferente Garzii de interventie Gura Humorului, proiectarea si demararea lucrarilor pentru un nou loc pentru Garda de interventie Vicovu de Sus si gasirea solutiei pentru amenajarea, conform standardelor, a Centrului Judetean pentru Conducerea si Cordonarea Interventiilor pe timpul producerii  situatiilor de urgenta”, a mai spus Lucel Lulciuc, adaugând ca sunt achizitionate materiale de constructie pentru continuarea lucrarilor începute, toate acestea fiind executate în regie proprie din lipsa de fonduri.


Intră acum și în grupul de