Rugby : Tri Nations: Imbatabilii sud-africani, rapusi in Noua Zeelanda


Intră acum și în grupul de

Noua Zeelanda a început cu dreptul editia din 2008 a Tri Nations, printr-o victorie frumoasa, scor 19-8, în fata Africii de Sud. Aceasta este prima înfrângere a campioanei mondiale, dupa 14 victorii consecutive.
Partida de pe “Westpac Stadium” din Wellington a început cu doua lovituri de pedeapsa, de ambele parti, transformate de Carter si respectiv James în primele sapte minute de joc. “All Blacks” au atacat în valuri, în timp ce punctul forte al reprezentativei oaspete a fost defensiva, sud-africanii aparându-se eroic, chiar brutal, neglijând totalmente eventualitatea unor accidentari severe. Dupa jumatate de ora, tabela arata 9-3, Carter transformând cu exactitate înca doua lovituri de pedeapsa. Cu toate acestea, “Sprinboks” au fost la un pas sa intre în avantaj la cabine. Vedeta Africii de Sud, Bryan Habana, si-a concretizat principala sa arma, viteza, si a facut o cursa de-a dreptul senzationala, încheiata cu un eseu. Cum însa James a ratat transformarea, la pauza s-a intrat cu 9-8, nu cu 9-10.

Starul Dan Carter a fost si protagonistul actului secund. Neozeelandezul a profitat de o greseala grava a apararii sud-africane, a patruns în forta si i-a pasat lui Kaino, care a semnat eseul. Carter a transformat, ducând scorul la 16-8. S-a terminat însa 19-8, acelasi senzational jucator al reprezentativei “All Blacks” adaugându-si o patra lovitura de pedeapsa transformata, în minutul 72. Mai mult, umilinta campionilor mondiali este cu atât mai mare cu cât gazdele au petrecut ultimele opt minute de joc în jumatatea adversa, sud-africanii fiind practic neputiinciosi în fata tavalugului neozeelandez.


Intră acum și în grupul de