Fotbal : Mircea Sandu a suspendat sedinta de sambata: „Nu ma schimba pe mine Gigi Becali!”


Intră acum și în grupul de

Razboi mare între presedintele Federatiei Române de Fotbal si patronul celei mai galonate echipe de club din istoria sportului-rege din tara noastra. Gigi Becali si Mircea Sandu au ajuns la cutite în urma cazului „Valiza”!
Întreg scandalul a început imediat dupa anuntarea deciziei Curtii de Arbitraj pentru Fotbal în cazul cu pricina. Gigi Becali s-a lansat într-un val de acuze dure la adresa lui Mircea Sandu, despre care a spus ca manevreaza comisiile din cadrul FRF. „Baietii astia de la CAF au avut onoare. Mircea Sandu nu e aici si probabil o sa-i dea în câteva zile afara pentru ca nu vor sa-i execute ordinele. A fost o regie si o masinatiune de nici în filme nu vezi asa ceva, dar nu a fost facuta de conducerea FRF, ci doar de o singura persoana, care a vrut sa dea Steaua afara din Liga si sa joace în locul ei Rapidul, pentru ca asta se întâmpla sigur”, a spus Becali.

Patronul din Ghencea a continuat acuzele la adresa presedinteleui FRF, lasând sa se înteleaga ca si-ar dori îndepartarea lui Mircea Sandu de la conducerea fotbalului românesc: „Are vreunul putere în afara de Mircea Sandu? Doar el poate sa faca asa ceva! Probabil ca în scurt timp o sa dea afara toata comisia, dar mai vorbim peste sase luni, când am eu voie, la Adunarea Generala. Eu o sa încep deja sa strâng semnaturi, o treime, si mai vedem atunci. Ce se întâmpla în fotbalul românesc e strigator la cer! Se manipuleaza comisiile. Regret ca l-am sustinut pe Mircea Sandu la alegeri, dar mai vedem”.

Enervat, Sandu a cerut suspendarea sedintei se sâmbata a FRF si sa se creeze o comisie de ancheta interna, care sa stabileasca daca el a intervenit sau a influentat în vreun fel deciziile în cazul „Valiza”. Membrii Comitetului Executiv al FRF au fost de acord si au stabilit înfiintarea unei comisii de ancheta, formata din presedintele LPF, Dumitru Dragomir, vicepresedintele FRF, Patritiu Abrudan, si secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, care sa stabileasca daca a existat vreo influenta a lui Mircea Sandu în judecarea cazului cu pricina. Comisia formata din Dragomir, Abrudan si Kassai se va întâlni cu presedintii celor trei comisii prin care a trecut cazul “Valiza”, Marin Daniel Cernat (Comisia de Disciplina), Doru Viorel Ursu (Comisia de Apel), Daniel Florea (Curtea de Arbitraj pentru Fotbal) si cu patronul echipei Steaua, Gigi Becali, iar în urma audierilor sa se stabileasca daca Mircea Sandu a intervenit în judecarea acestui caz, asa cum pretinde finantatorul clubului din Ghencea. La 21 iulie va avea loc o noua sedinta a Comitetului Executiv al FRF, comisia de ancheta interna va prezenta un raport, iar în functie de acesta se va decide daca se vor lua masuri împotriva lui Mircea Sandu sau a lui Gigi Becali.

Dupa suspendarea sedintei, Nasu a sustinut o conferinta de presa, în care a tinut sa îi raspunda patronului stelist. „De la 1 iulie voi veghea personal ca aceste comisii sa respecte regulamentele. Personal, eu nu am nicio putere, stau la mâna acestor comisii. Aceste comisii trebuie sa stea în slujba fotbalului românesc, nu în slujba mea sau a lui Gigi Becali. Nu ma schimba pe mine Gigi Becali! Pe mine ma poate schimba doar Adunarea Generala, care, daca este convinsa ca am încalcat statutul, ma poate schimba. E un cerc vicos care se învârte în jurul lui Gigi Becali si care-l influenteaza. Daca Becali îi convinge financiar pe membrii Adunarii Generale ca am încalcat statutul, înseamna ca becalizam fotbalul. Daca se dovedeste ca m-am implicat este dreptul lor sa ceara schimbarea mea. Daca membrii Comitetului Executiv considera ca au fost jigniti de domul Becali, atunci pot sesiza Comisia de Disciplina”, a declarat Mircea Sandu.


Intră acum și în grupul de