Prima vizita a presedintelui CJ, Gheorghe Flutur, la Schwaben


Intră acum și în grupul de

Noul presedinte ales al Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur (PD-L), a stabilit la Augsburg, împreuna cu partenerii din Germania si Franta ai judetului Suceava (respectiv regiunea germana Schwaben si regiunea franceza Mayenne), un program concret de colaborare pentru urmatoarele luni. Gheorghe Flutur a participat vineri si sâmbata, la Augsburg, la manifestarile organizate de regiunile Schwaben si Mayenne cu ocazia împlinirii a 20 de ani de parteneriat, la acestea fiind invitati si reprezentanti ai regiunilor Cernauti si Suceava care au încheiat din 1997 un protocol comun cu Regiunea Schwaben.

Gheorghe Flutur a declarat  presei ca a avut o întâlnire si cu eurodeputatul german, Markus Ferber, care este presedintele CSU Schwaben, si care a aratat ca, în prezent, sunt discutii în vederea organizarii, la Bruxelles, a unor manifestari prin care sa fie prezentat acest parteneriat în regiuni europene.

„Este unul dintre parteneriatele de lunga durata care este foarte apreciat în Europa”, s-a exprimat Gheorghe Flutur.  

În timpul discutiilor cu reprezentantii regiunilor partenere din Schwaben si din Mayenne, presedintele CJ le-a oferit spatii pe care sa le amenajeze în Centrul Multicultural din municipiul Suceava, acestia anuntând la rândul lor ca vor veni în luna octombrie pentru a stabil modul de functionare. Totodata, în toamna, la Suceava va fi organizata si o expozitie cu oferta economica a judetului, la care au fost invitati sa participe oameni de afaceri germani. Gheorghe Flutur a mentionat ca odata cu aceasta manifestare va fi lansat proiectul „Bucovina-Bioland”, (tara produselor bio) care presupune promovarea industriei de procesare a produselor ecologice din judet. Pentru aceste parteneriate externe, presedintele CJ Suceava a anuntat ca va înfiinta un grup de lucru special în cadrul institutiei pentru ca aceasta colaborare sa continue si sa fie abordate si noi domenii de cooperare. 


Intră acum și în grupul de