Fotba : Dinamo-Nantes 2-1: Rednic i-a invatat pe „caini” sa castige din nou


Intră acum și în grupul de

Dupa un sezon în care dinamovistii s-au cam facut de râs, terminând pe locul patru, unul care pentru formatia din Stefan cel Mare este echivalent cu dezastrul, alb-rosii au învatat din nou sa câstige.
Duminica seara, în primul amical adevarat din aceasta pauza competitionala, baietii lui Mircea Rednic au trecut de francezii de la Nantes, scor 2-1. Si, cel mai important, au lasat o impresie frumoasa. Mult mai frumoasa decât cea lasat de rivalele Steaua si Rapid în partidele cu Red Bull Salzburg si respectiv cu FC Sion.
Dinamo a început furmos, în presing, si Izvoranu a fost la un pas sa deschida scorul în minutul cinci, la o faza fixa. Dupa alte cinci minute, Danciulescu trece si el pe lânga gol, sutul sau fiind respins de portarul lui Nantes. Contrar cursului jocului, francezii au marcat primii, Beckamenga driblindu-l frumos pe Izvoranu si învingându-l pe Dolha cu un sut plasat. Dinamovistii si-au revenit însa rapid si au întors soarta meciului. În minutul 29, Torje prinde un sut frumos, cu efect, egalând, pentru ca în minutul 36 Bratu sa îsi treaca si el numele pe lista marcatorilor, la fel, printr-o executie de la distanta.

La pauza, Rednic a facut nu mai putin de opt modificari, însa acest lucru nu si-a pus amprenta pe jocul gruparii dinamoviste. Alb-rosii au fost aproape de a-si majora diferenta în startul reprizei secunde, prin Miranda (min. 49) si Thiago (min 53). În ultima jumatate de ora de joc, „câinii” s-au retras în defensiva, aparându-si avantajul de pe tabela. Scor final 2-1 si redebutul „Puriului” pe banca lui Dinamo este promitator.
Pentru Dinamo au jucat: Dolha – Blay, Moti, Izvoranu, Pulhac – Ropotan – Torje, Bostina, I. Iordache – Fl. Bratu, Danciulescu. Pe parcursul meciului au mai intrat Matache, Miranda, Lucian Goian, Adrian Cristea, Diabate, Galliquio, Homei, Andrei Cristea si Damaschin.


Intră acum și în grupul de