Auto : Bucharest City Challenge asteapta 100.000 de spectatori


Intră acum și în grupul de

Dupa ce în 2007 spectatorii nu s-au prea înghesuit la cursa din jurul Palatului Parlamentului, organizatorii celei de-a doua editii a Bucharest City Challenge spera ca fanii automobilelor de viteza sa ia tribunele cu asalt.
Mai precis, presedintele companiei Bucharest Ring se asteapta la circa 100.000 de spectatori care îi vor încuraja pe pilotii prezenti în România pentru evenimentul din perioada 22-24 august. „Prima editie a fost un real succes: a fost transmisa în 130 de tari, cu o audienta de 80.000.000 de telespectatori, iar în Bucuresti au venit 4.000 de turisti si 70.000 de spectatori. Anul acesta asteptam o crestere a interesului din partea publicului si estimam ca pe parcursul celor trei zile de concurs vor veni 100.000 de spectatori”, a declarat Harmut Beyer.

Si presedintele ACR s-a declarat încântat de faptul ca Bucurestiul continua sa gazduiasca astfel de evenimente, precizând ca îsi doreste ca deja celebra cursa din jurul Palatului Parlamentului sa devina o traditie în urmatorii ani. „Chiar daca circulatia are de suferit, câstigul de imagine pentru România este imens.

Din punct de vedere sportiv, competitia va fi foarte interesanta, pentru ca Bucharest Challenge va fi etapa a sasea si e posibil ca multe lucruri sa se transeze la Bucuresti. Vreau sa cred ca Bucharest Challenge va fi un succes”, a declarat Constantin Niculescu.
Lasând la o parte zgomotul infernal si adrenalina cursei, spectatorii se vor putea delecta cu surprizele oferite în zona de agrement ce va fi instalata în Parcul Izvor. Acolo vor avea loc mai multe concerte, dar si o prezentare de masini-unicat, pretul unui astfel de automobil fiind de un milion de euro. Bucharest City Challenge va gazdui competitii din cadrul FIA GT 1 si 2, British Formula 3 si Dacia Logan Cup pe traseul din jurul Palatului Parlamentului, care masoara 3.115 kilometri. Lucrarile pentru amenajarea circuitului vor fi demarate pe data de 28 iulie.

Fotbal. Gigi Becali impune sistemul 4-0-6 la Steaua!
Din când în când, Gigi Becali obisnuieste sa îsi depaseasca atributiile si se considera antrenor, impunând ocupantului de drept al bancii tehnice anumite idei, strategii si formule mai mult sau mai putin fanteziste.
Scandalul cu Gica Hagi este deja celebru. Acum însa, latifundiarul se pare ca a întrecut orice masura. Becali vrea ca Steaua sa schimbe formula de joc din celebrul 4-5-1 practicat în ultimii patru ani într-un supraofensiv 4-0-6. Nu de alta, dar nepriceputii stim cu totii ca nu cunosc decât doua culori: ori alba, ori neagra. În acest caz, ori aparare, ori atac.
Mai precis, patronul îi impune lui Lacatus sa evolueze cu patru fundasi si cu sase atacanti, sustinând ca aceasta ar fi strategia câstigatoare pentru a obtine mult dorita si asteptata calificare în optimile Ligii Campionilor. „Steaua nu e ce vreau eu, vreau o echipa de sase atacanti. Sa nu mai jucam defensiv, sa ne bazam numai pe aparare, Steaua trebuie sa dea goluri. Steaua are atacanti, dar trebuie sa fie si de valoare. Mijlocasii, ca sa fie si atacanti, trebuie sa si poata, sa aiba valoare. Aceia pot fi Szekely, Dayro Moreno…E posibil sa fie patru, vad acum, în Austria”, a declarat Gigi Becali.

Vorbind despre noul transfer al Stelei, care, coincidenta sau nu, este atacant, latifundiarul explica si cum va functiona „masinaria” supra-ofensiva a echipei pe care o patroneaza si, din câte se pare, antreneaza: „Kapitanos, Nekapitanos, vreau sa vad masinaria. Adi Ilie mi-a zis ca e gratis. Ia-l daca e gratis, cine nu vrea gratis?! O sa aiba un salariu de 200.000-250.000. Nu mai transferam pe nimeni. Vreau de la Steaua sase atacanti. Patru fundasi si sase atacanti, asta vreau. Tot mijlocul sa fie atac, si doua vârfuri. Pâna nu vad asta, nu am liniste. Mijlocasii Stelei trebuie sa fie atacanti, cum a a jucat Spania la Euro, cu un singur vârf si cinci atacanti”, a mai spus Becali.


Intră acum și în grupul de