Viorel Seredenciuc răspunde acuzelor prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi, privind drumul Frasin-Broșteni: Oare de ce nu am primit finanțare pentru acest drum dacă e atât de deteriorat de își strică mașina?


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Viorel Seredenciuc, a declarat că prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, ar fi putut aduce critici Consiliului Județean Suceava pe alte subiecte și nu pe problema modernizării drumului Frasin-Broșteni pentru care Consiliul Județean Suceava a făcut toate demersurile pentru a obține finanțare.

Seredenciuc a spus în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că pentru drumul Frasin –Broșteni CJ Suceava a făcut ceea ce era logic să se facă, respectiv un proiect pentru a fi finanțat prin PNDL.

El a răspuns astfel criticilor aduse de prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, care, cu o săptămână în urmă, arăta în cadrul aceleiași emisiuni că președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, se pozează lângă lucrări de reparații la drumuri naționale, care țin de Guvern și nu repară drumurile județene, exemplificând cu drumul Frasin-Broșteni unde Mirela Adomnicăi a spus că era să își rupă mașina.

Viorel Seredenciuc a spus că președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a făcut demersuri repetate pentru ca porțiuni de drumuri naționale să fie reparate și că era normal să meargă să vadă ce se face în urma acestor solicitări.

În ceea ce privește drumurile județene, vicepreședintele CJ Suceava a spus că au fost alocate fonduri proprii pentru lucrări, dar că au fost depuse și mai multe proiecte pentru a fi finanțate prin PNDL, unul din proiecte fiind de modernizare a drumului Frasin-Broșteni.

„Acest drum costă 75 de milioane de lei. De unde să luăm banii? Am depus pentru a fi finanțat prin PNDL și nu am primit finanțare. Oare de ce nu am primit finanțare pentru acest drum dacă e atât de deteriorat de își strică mașina?”, s-a întrebat Seredenciuc care consideră că poate și prefectul ar fi trebuit să explice Guvernului că acest drum ar fi trebuit să fie finanțat.

„Nu am spus-o cu ironie, dar dacă vroia să aducă o critică CJ Suceava putea să o facă pe altceva, dar pe drumul acesta chiar ne-am străduit foarte mult să obținem o finanțare pe el”, a spus Seredenciuc.


Intră acum și în grupul de