Ministrul Transporturilor, prezent la tabăra TSD Suceava: România are nevoie de autostrăzi. Vom lansa în acest an procedura de proiectare și execuție pentru autostrada Iași-Tg Mureș


Intră acum și în grupul de

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă, la Câmpulung Moldovenesc, unde a participat la tabăra de pregătire politică a TSD Suceava, că România are nevoie de autostrăzi și că el acționează pentru accelerarea proiectelor, precizând că pentru autostrada Iași-Tg. Mureș, procedura de selecție pentru proiectare și execuție va fi lansată în acest an.

„Am văzut că este un subiect care în ultima perioadă a generat foarte multe controverse. România are un Master Plan General de Transport aprobat prin HG în 2016. În acest Master Plan, dacă se uită cineva cu mare atenție, vom vedea că sunt anumite termene pentru autostrada Tg. Mureș-Iași. Aceste termene ne arată că sectorul Tg. Mureș-Ditrău-Tg. Neamț are perioada de implementare după 2020. Tronsonul Tg. Neamț-Iași are perioada de implementare 2016-2020. Cu toate acestea, ținând cont de programul de guernare, am discutat cu cei din Companie și vom lansa procedura pentru proiectare și execuție a întregului tronson Tg. Mureș-Iași, până la sfârșitul acestui an”, a spus Răzvan Cuc.

El a subliniat că acționeză pentru accelerarea punerii în aplicare a proiectelor de infrastructură și că unde se poate se devansează termene.

„ Abordarea în cadrul ministerului a fost una pro-activă. Nu mai stăm să revizuim studii de fezabilitate și să băgăm banii în hârtii. România are nevoie de autostrăzi”, a spus ministrul Transporturilor.

Numeroși suceveni, de la transportatori sosiți cu TIR-uri, la motocicliști au participat, sâmbătă, la mitingul organizat în Tg Neamț pentru susținerea realizării cu prioritate a autostrăzii A 8 care să lege Moldova de Ardeal.

La această acțiune au participat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur și primarul Sucevei, Ion Lungu.

Flutur a transmis că Moldova trebuie să conteze în deciziile Guvernului și nu poate fi ignorată.

„Sunt solidar. Aici nu sunt politician ci un cetățean care vrea autostradă cu vestul. Vreau ca și Bucovina, la o sută de ani de când s-a unit cu România, să faceți autostradă cu vestul”, a spus Flutur.

Acum se face pentru autostrada est-vest și cred că trebuie și pentru drumul expres nord-sud.

„Noua realitate internațională ne arată că nu mai facem față”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de