Ministrul Transporturilor: Facem un Consiliu Tehnic special pentru proiectul șoselei de centură a Sucevei. Proiectul tehnic a fost respins săptămâna trecută. După stabilirea firmei , lucrarea se poate finaliza în nouă luni


Intră acum și în grupul de

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, sâmbătă, la Câmpulung Moldovenesc, că a fost respins, săptămâna trecută, proiectul tehnic la șoseaua de centură a Sucevei în Consiliul Tehnic al Ministerului întrucât erau nevoie de completări.

Cuc a spus că a fost informat că au fost transmise completările, iar săptămâna viitoare va fi organizat un Consiliu Tehnic special pentru varianta de ocolire a municipiului Suceava.

El a arătat că pentru cei 15 la sută din proiect care au rămas de executat a stabilit un calendar foarte clar de implementare mai ales că fost alocare bugetară și în acest an pentru acest obiectiv.

Ministrul a menționat că toate Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri au primit derogare și vor fi unități de implementare și va fi transferat proiectul șoselei de centură la DRDP Iași.

Răzvan Cuc a fost asigurat de șeful DRDP Iași că până la sfârșitul lunii septembrie va lansa procedura de licitație pentru execuția acestui proiect de finalizare a șoselei de centură.

„Sper să nu avem contestații pe acest proiect”, a spus Cuc.

El a arătat că dacă nu vor fi contestații ar trebui ca la sfârșitul anul să fie desemnată firma care execută, iar la mijlocul lunii martie ar urma să fie semnat ordinul de începere a lucrărilor.

„Din ceea ce am discutat cu experți din cadrul ministerului și din cadrul DRDP, m-au asigurat că acest obiectiv poate fi finalizat, dacă vorbim de o firmă serioasă, care își ia în serios atribuțiile și care se respectă, în maxim nouă luni de zile. Nu este o problemă de finanțare ci de mobilizare a antreprenorului. Mobilizarea va fi urmărită de directorii DRDP, cu oameni în fiecare zi în teren”, a spus Răzvan Cuc.

Pentru lucrările de la varianta de ocolire a municipiului Suceava se alocă 5 milioane de euro din garanția de bună execuție de la fostul constructor, dar și alte 36 de milioane de lei.

 

El a spus că și la varianta ocolitoare a municipiului Rădăuți se alocă fonduri pentru mutarea unor stâlpi ai rețelei electrice care sunt acum pe traseul șoselei și că va urma și la Rădăuți începerea lucrărilor pentru această investiție.

 


Intră acum și în grupul de