Ministrul Economiei, Mihai Fifor, a anunțat în cadrul vizitei din Suceava că Societatea Națională a Apelor Minerale va deveni producător de apă minerală


Intră acum și în grupul de

Ministrul Economiei, Mihai Fifor, a declarat, sâmbătă, la Câmpulung Moldovenesc, că Societatea Națională a Apelor Minerale ar urma să devină producător de apă minerală.

Fifor a spus într-o conferință de presă că în cadrul vizitei din județul Suceava va merge și la fabrici de apă minerală din Bazinul Dornelor precizând că este în consultare publică Legea apelor minerale, iar în 13 septembrie va fi și o dezbatere publică.

El a arătat că această lege „va schimba foarte multe în ceea ce privește exploatarea apelor minerale din România”.

”Pe de altă parte, ne dorim ca Societatea Națională a Apelor Minerale să devină producător de apă minerală așa cum avem prevăzut în programul de guvernare”, a spus Fifor.

Întrebat dacă SNAP ar putea să fie inclusă în Fondul Suveran de Dezvoltare, el a răspuns că încă nu a fost luată în calul această soluție.

„Nu ne-am gândit ca SNAP să intre în Fondul Suveran de Dezvoltare. SNAP poate, în momentul de față, prin resursele proprii, să devină producător de apă minerală. Avem discuții avansate cu conducerea SNAP pentru achiziționarea unor facilități de îmbuteliere și cred că în perioada următoare putem să intrăm pe piață cu apa minerală”, a spus Fifor.

În ceea ce privește sursa de apă ce va fi folosită, ministrul Economiei a explicat că există mai multe variante.

„Sunt multe perimetre care le avem în vedere sunt multe facilități industriale pe care SNAM le are în vedere pentru a le achiziționa astfel încât să devină producători. Sunt discuții pe marginea unui proiect pe care sperăm să-l închidem până la finele anului”, a spus ministrul Economiei.

 

 


Intră acum și în grupul de