Colocviu international de traducere la Universitatea „Stefan cel Mare”


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Stefan cel Mare„ Suceava va gazdui vineri si sâmbata o manifestare stiintifica internationala, cu participanti de pe trei continente, având ca tema: Traducerea limbajului religios ca dialog intercultural si interconfesional.

Potrivit departamentului Relatii Internationale din cadrul Universitatii „Stefan cel Mare„ Suceava,  actiunea este organizata de Centrul de cercetari Inter Litteras, de echipa revistei „Atelier de traduction”, cu un important sprijin de la Agence universitaire de la Francophonie, prin Biroul Europe Centrale et Orientale de la Bucuresti si coincide   cu a X-a editie a Atelierelor de traducere organizate la Universitatea „Stefan cel Mare”,  ce are loc în chiar anul 2008, declarat „anul dialogului intercultural”.

„Programul manifestarilor  reuneste o serie de personalitati de marca în domeniul traducerii, cum ar fi marea prietena a Bucovinei, Irina Mavrodin, Doctor Honoris Causa al universitatii sucevene, traducatoarea integralei Proust în limba româna si autor al unei importante reflectii teoretice asupra talmacirii unui text dintr-o limba în alta”, spun universitarii suceveni.  

Mai sunt invitati, de asemenea, universitarii libanezi Gina Abou Fadel si Henri Awaiss, nigerianul Seyni Mimouni, algerianul Saïd Khadraoui, dar si numerosi participanti occidentali, printre care: Céline Urlacher-Becht de la Université Marc Bloch, Strasbourg II (Franta),  Delphine Viellard, de la Université Blaise Pascal, Clermont-Ferrand (Franta); Rossana Curreri de la Universitatea din Catania (Italia), Alan J. E. Wolf, de la Universitatea din Sheffield (Anglia).

Comunitatea academica româneasca este reprezentata de prof. dr. Costin Popescu si prof. dr. Aurelia Balan-Mihailovici din Bucuresti, din Universitatea „Al. I. Cuza” de la Iasi (lector dr. Felicia Dumas), din spatiul franco-român al cercetarii -Elena Ciocoiu, doctoranda la Sorbona, precum si de universitarii suceveni, organizatorii acestui eveniment stiintific, care de mai bine de un deceniu desfasoara activitate în acest domeniu – prof. dr. Muguras Constantinescu si prof. dr. Elena-Brândusa Steiciuc, asist. drd. Camelia Biholaru, asist. Drd. Cristina Drahta, asist. drd. Daniela Linguraru, doctorandele Petronela Munteanu, Cristina Hetriuc, Alina Tarau. 


Intră acum și în grupul de