Karate : Douazeci de copii in kimono-uri, pe Rarau


Intră acum și în grupul de

În perioada 1-7 iulie 2008, padurea din Rarau a rasunat de strigatele de lupta si vocile celor douazeci de copii îmbracati în kimonouri albe, care au venit la munte pentru a participa la a doua editie a Stagiului de vara organizat de Clubul Sportiv Sagitarius.

Timp de sapte zile, sportivii cu vârste între 6 si 14 ani s-au antrenat, au explorat zona ca niste adevarati alpinisti, escaladând stâncile si coborând apoi în rapel, aidoma unor soldati în trupele speciale. Turistii veniti aici în concediu au urmarit, muti de uimire, cum un pusti de sase ani a escaladat fara frica un traseu de douazeci de metri, privind apoi peste munti, victorios, de la înaltimea unui bloc de patru etaje. Era Radu Valentin  (foto), care mai fusese pe Rarau si cu un an în urma.

În ultima zi, copiii au participat la o actiune de ecologizare, strângând toate deseurile din zona, pentru aceasta fiind felicitati de un delegat din partea Primariei Câmpulung Moldovenesc, care le-a înmânat si diplomele de participare la stagiu.

Tot în ultima zi, ei au avut examenul de grad, pe care l-au sustinut cu antrenorul lor, Ovidiu Jelea (2 Dan), examen pe care l-au promovat cu totii.

Fost sportiv de elita al Universitatii „Stefan cel Mare”, suceveanul Ovidiu Jelea se antreneaza, de trei ani, alaturi de performerii Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti, sub îndrumarea antrenorului Vasile Manea (7 Dan), într-un mediu sportiv de exceptie, care l-a ajutat sa câstige mai multe medalii de campion national. Cea mai valoroasa este cea obtinuta anul acesta, în Campionatul WKF – unde concureaza cei mai buni sportivi din cele patru stiluri cuprinse de Federatia Româna de Karate Modern: Shotokan, Shito-Ryu, Goju-Ryu si Wado-Ryu – unde el a câstigat aurul la categoria 80 kg.

De când a ajuns în Bucuresti, Ovidiu a deschis, la Palatul National al Copiilor, un club de karate si unul de tae-bo. Cu sportivii acestui club, el revine în fiecare an în judetul natal, pentru Stagiul de Vara.

„A fost o actiune reusita, pe care nu o voi uita niciodata. Dincolo de antrenamente, de peisajul deosebit si clipele minunate, cea mai mare satisfactie vine din partea copiilor. Îmi place sa lucrez cu ei si sa îi ajut sa îsi depaseasca limitele. Vreau sa multumesc, pe aceasta cale, dlui primar Gabriel Serban si dlor Cristian Rata, Iulian Anghelus, Daniel Grigoriciuc si Virgil Mihail, care au adus un sprijin deosebit la realizarea acestei actiuni”, a declarat Ovidiu Jelea pentru Crai nou.

Sportivii care au participat la stagiu sunt: Niculita Dan, Chiva Sandu, Voinea Radu, Badea Alex, Zamfir Matei, Filip Stefan, Doljan Rares, Tintiuc Denis, Argeseanu Andrei, Comanescu Andrei, Badea Cosmin, Radu Valentin, Apetrei Ada, Guna Andreea, Marin Maria, Budura Ioana, Ionita Alexandra, Creanga Claudia, Creanga Ana si Doljan Carina. Desi actiunea din acest an s-a încheiat, toti sunt nerabdatori sa revina pe Rarau si în 2009. 


Intră acum și în grupul de