22 tone de fier de contrabanda


Intră acum și în grupul de

Jandarmii suceveni au „pus mâna” pe un camion cu fier vechi fara acte. Potrivit IJJ Suceava, miercuri, în jurul orelor 16.00, membrii unui echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Suceava au depistat pe raza localitatii Ostra un autocamion cu remorca încarcat cu aproximativ 22 tone de fier vechi, pentru care nu existau documente de provenienta.

„Având în vedere cantitatea relativ mare de fier vechi, precum si comportamentul ezitant al persoanei care s-a recomandat ca fiind proprietarul acesteia, membrii patrulei au efectuat verificari specifice. În urma desfasurarii acestor verificari, jandarmii au constatat faptul ca S. Cornel, de 22 ani, din comuna Cornu Luncii, judetul Suceava, folosindu-se de calitatea sa de reprezentant al unei asociatii familiale, a achizitionat fierul vechi la preturi derizorii, fara întocmirea unui borderou de achizitie si fara eliberarea chitantelor justificative. Materialul feros a fost cumparat de la diverse persoane fizice, care l-au colectat de la obiectivele industriale dezafectate din zonele Gura Humorului si Brosteni”, precizeaza purtatorul de cuvânt al IJJ Suceava, capitan Bogdan Cornaci.

Acesta a mai spus ca, în momentul surprinderii, S. Cornel tocmai încarcase fierul vechi într-un autocamion, cu scopul de a-l transporta la un centru specializat de colectare, în vederea valorificarii.

Astfel ca, pentru efectuarea de acte de comert cu bunuri a caror provenienta nu a putut fi dovedita, tânarul a fost sanctionat contraventional cu amenda de 1.000 lei, iar cantitatea de 22.060 kg de material feros, în valoare de aproximativ 15.400 lei, a fost confiscata si data în custodie unui centru de colectare din orasul Gura Humorului.

                                    


Intră acum și în grupul de