CJ va pune accent pe dezvoltarea rurala


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a anuntat joi, la putin timp dupa aprobarea reorganizarii CJ Suceava, ca va  pune accent pe descentralizare, spunând ca în acest sens a fost înfiintat, printre altele, un compartiment de dezvoltare rurala ce va avea reprezentanti în mai multe orase din judet. Gheorghe Flutur a spus într-o conferinta de presa ca acest compartiment de dezvoltare rurala va avea ca scop atragerea de fonduri prin proiecte finantate din fonduri structurale si ca angajatii acestui compartiment vor avea sediul în primarii din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc sau Radauti.  

„Trebuie sa venim în întâmpinarea primariilor, iar proiectele sa fie facute acolo, în zona, si nu sa vina primarii la Suceava. Consiliul Judetean Suceava se descentralizeaza ca mod de functionare”, a mai spus Gheorghe Flutur. Acesta a explicat ca mai bine de jumatate din primariile din judet nu au avut proiecte pe programe de preaderare si ca, în aceste conditii, beneficiaza de punctaje suplimentare la proiectele cu fonduri structurale. „Aceste localitati au nevoie sa implementeze proiecte de dezvoltare”, a mai spus presedintele CJ Suceava.

Consiliul Judetean Suceava a aprobat joi, reorganizarea institutiei, care va avea un administrator public, un compartiment de turism prin reorganizarea serviciului Infoturism care era externalizat si un compartiment de dezvoltare rurala.  

 
­


Intră acum și în grupul de