Granita cu Ucraina, in atentia noii conduceri a CJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a exprimat în favoarea obtinerii unui statut mai ridicat a punctelor de trecere a frontierei din judetul Suceava de la granita cu Ucraina. Gheorghe Flutur a spus ca la aceste puncte trebuie sa se tina cont de cresterea traficului de persoane si masini, iar cel feroviar de la Dornesti sa fie modernizat pentru transportul de marfuri.

Presedintele CJ a spus într-o conferinta de presa ca Suceava este un judet strategic, important ca interfata în legatura cu Ucraina si ca este necesar ca si punctele de frontiera existente sa obtina un statut ridicat. Astfel, Gheorghe Flutur considera ca punctul de trecere a frontierei de la Vicovu de Sus, care în prezent este rutier, sa obtina statut de punct de trecere international, iar punctele de trecere simplificata de la Izvoarele Sucevei si Ulma sa obtina statut de punct de trecere rutier.

Presedintele CJ Suceava a spus ca aceasta problema va fi discutata si cu reprezentantii Administratiei Regionale de Stat din Cernauti, aratând ca va trebui sa se tina cont si de programele de modernizare a infrastructurii rutiere din ambele zone.

Totodata, Gheorghe Flutur a spus ca pentru tranzitul de marfuri este necesar sa fie modernizat punctul vamal de interior din localitatea Dornesti. Potrivit IJPF Suceava, în primele sase luni ale acestui an, numarul persoanelor care au trecut prin punctele de frontiera sucevene a fost de 1,2 milioane de persoane, cu 70 la suta mai mult decât în aceeasi perioada a anului trecut.

În prezent, doar PTF Siret-Porumbnoe are caracter de punct de trecere international rutier.

 


Intră acum și în grupul de