Cetatea de Scaun a Sucevei, „kilometrul 0 in strategia de dezvoltare a turismului din judet”


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judetean Suceava a adoptat joi, proiectul „Cetatea medievala a Sucevei – un monument de arhitectura al Europei crestine”, care valoreaza ceva mai bine de 17 milioane de euro. Acesta îsi propune restaurarea si consolidarea Cetatii de Scaun a Sucevei si va fi promovat prin Programul Operational Regional.

Proiectul este realizat în comun de municipiul Suceava, care este proprietarul terenurilor din zona Cetatii de Scaun si de Consiliul Judetean Suceava, care este proprietarul Cetatii de Scaun.

Proiectul va fi depus spre finantare prin Programul Operational Regional, Axa 5-Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, la Agentia Regionala de Dezvoltare Nord-Est.

Presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat ca investitia este extrem de importanta si reprezinta „kilometrul 0 în strategia de dezvoltare a turismului din judet”.

Cetatea de Scaun a Sucevei se afla pe lista monumentelor istorice si este în pericol de prabusire din cauza alunecarilor de teren. Primaria Suceava a obtinut de la Guvern suma de 3,28 de milioane de lei pentru a se asigura asistenta tehnica pentru acest proiect.


Intră acum și în grupul de